Peter Dalles smärtsamma hälsobakslag – därför riskerar stjärnan att tvingas till operation: ”Gått av”

Peter Dalle är högaktuell med SVT:s nya familjeserie ”Familjen Andersson”.
Samtidigt som stjärnan själv kämpar med hälsan bakom kulisserna.
Nu berättar han om bakslaget.
– Man ser ut som en igelkott, säger han i Mix Megapol.

Peter Dalle har utan tvekan gjort bestående avtryck i den svenska film- och tv-historien. Tillsammans med humorkollektivet ”Lorry”, som även består av stjärnor som Suzanne Reuter, Ulla Skoog, Johan Ulveson, Lena Endre, Stefan Sauk och Claes Månsson i en rad filmer och serier.

Bland annat har de gjort 90-talsfilmklassikern ”Yrrol” ihop. Även ”Ogifta par – en film som skiljer sig” blev vida omtalad när den nådde vita duken.

Julen 2022 återförenades Lorry-gänget när SVT visade deras nya dramakomedi, ”Äntligen!”.

LÄS MER: Lorry-gänget återförenas äntligen – så har vänskaperna förändrats genom åren

LÄS MER: Så återförenades Lorry-gänget – spelet bakom kulisserna på SVT:s stora julsatsning ”Äntligen!”

Artikeln fortsätter under bilden.

PARTILLE 20221115 Regissör Peter Dalle under inspelningen av SVT:s nya Sune serie “Familjen Andersson”. Foto: Adam Ihse / TT

Nu är Peter Dalle åter högaktuell – med en ny SVT-serie.

På fredag är det premiär för den nyinspelade familjeserien ”Familjen Andersson” med karaktärerna ur hela Sunes familj. I rollerna ser vi bland andra Filip Berg, Liv Mjönes, Per Andersson, Julia Dufvenius och den norska storstjärnan Sven Nordin. Sune spelas av Olle Einarsson, storasyster Anna av Laura Lindkvist, och lillebror Håkan av Folke Axelsson Schulman.

Även Peter Dalle själv medverkar i rollen som Emil.

Artikeln fortsätter under bilden.

Skådespelarna i SVT:s nya serie ”Familjen Andersson”: Filip Berg, Liv Mjönes, Olle Einarsson, Laura Lindkvist och Folke Axelsson Schulman. Foto: Janne Danielsson/SVT

Han har också regisserat den nya SVT-serien som han är nöjd med.

– Det känns väldigt bra, måste jag säga. Jag tycker att det är väldigt kul, och jag har visat det för några nära och kära och de tycker det är väldigt kul. Det brukar man ju känna om folk försöker vara snälla eller om de verkligen uppskattar det. Så får vi se sen, vad svenska folket känner, säger Peter Dalle till programledaren Lotta Bromé i Mix Megapol.

Hyllar skådespelarna i nya ”Familjen Andersson”

Han berättar att han själv inte såg de tidiga filmerna om Sune, eftersom hans egna barn inte var i riktigt ”rätt” ålder när de var aktuella.

Den här gången är det dock de vuxnas tillvaro som hamnar i mer fokus.

– Barnen finns ju med, och deras liv och leverne finns där, men det handlar väldigt mycket om de vuxna och deras relationer mellan Liv Mjönes och Filip Berg som spelar föräldrarna. Och deras grannar, de har en norrman som hatar svenskar, ett knasigt grannpar, konstiga arbeten och så där. Jag har ju suttit rätt mycket med manusen, för det var flera olika manusförfattare och de skrev lite olika, så jag har skrivit om lite för att renodla karaktärer och så där. Eftersom jag var första regissören ut, har jag också scoutat vilka platser vi valt ut, hur vi ska bygga det i studio och så där, säger Peter Dalle.

Han passar också på att hylla Mjönes och Berg som spelar huvudrollerna som mamma och pappa i familjen.

– Vi provfilmade dem innan och jag visste att de var bra innan, men att de var så jäkla bra… Jag tycker de är strålande, bägge två, säger Dalle.

Peter Dalles bakslag – kan tvingas lägga sig under kniven

Själv har regissör Dalle dock drabbats av ett bakslag på senare tid.

Nu återstår att se om det blir operation eller inte.

– Jag mår ganska bra. Jag har en hand som har krånglat, det är ett ledband som har gått av. Jag ska försöka med akupunktur innan man opererar, säger han och försöker måla en bild av hur det ser ut efter akupunkturen.

– Ojoj, man ser ut som en igelkott, det är överallt.

Men Dalle hoppas undvika operation.

– Precis. Ja, jag hoppas det, säger han till Lotta Bromé.

Peter Dalle i rollen som Emil i SVT:s nya serie ”Familjen Andersson”. Foto: Andreas Wessberg/SVT

Vi önskar Peter Dalle lycka till både med premiären men också med den fortsatta akupunkturen! Hoppas det löser sig!

Exit mobile version