Peter Haber bryter tystnaden om hälsan – nya beskedet efter fansens stora oro: ”Har problem…”

Under Guldbaggegalan syntes den folkkära skådespelaren Peter haber gå med krycka. Vilket gjorde fansen oroliga.

Nu berättar Peter Haber om hälsan.

Skådespelaren Peter Haber var 39 år när han fick sitt stora genombrott.

I rollen som den något förvirrade pappan Rudolf i SVT:s julkalender 1991 gjorde han succé. Och bara några år senare återkom han i långfilmen ”Sunes sommar”, och nominerades då för en Guldbagge.

Resten är historia.

På julafton ser vi fortfarande honom som Janne i filmen ”Tomten är far till alla barnen”.

Ny Beck-film

Men allra mest känd är den folkkära skådisen för rollen som detektiven Martin Beck. I en rad filmer har vi fått följa Beck utreda mordfall, mystiska försvinnanden och nysta upp narkotikanätverk.

Den första filmen hade premiär 1997, och under fredagen var det dags för den 50:e ”Beck”-filmen att göra premiär på TV4 Play.

Nyligen avslöjade stjärnan också att det kommer ytterligare filmer med Martin Beck i spetsen.

– Vi spelar in två nya filmer i vår. Börjar i april. Det är två bra manus, där det är väldigt, väldigt mycket plats för Vilhelm, som någon slags efterträdare… nästan i alla fall, har Peter Haber berättat.

Fansens oro för Peter Haber

I början av januari var det dags för årets Guldbaggegala att gå av stapeln i SVT.

Peter Haber var nominerad för bästa biroll i filmen ”En dag kommer allt det här bli ditt”. Men tyvärr var det inte ett pris han vann.

– Jag fick ju inte den jag var nominerad för, det var väl okej, men lite surt, men… sedan fick vi publikens pris och då blev vi jätteglada, säger han till Aftonbladet.

Till publikens jubel klev Peter Haber upp på scenen för att ta emot priset, men det var en detalj som fick många att höja på ögonbrynet.

Till hjälp upp på scenen hade Peter Haber en käpp, något som fick fansen att känna oro inför stjärnans hälsa.

Peter Haber
Foto: TT/SVT

Peter Habers nya hälsobesked

Nu tar Peter Haber bladet från munnen och berättar varför han har käpp.

– Det är för att jag har ett problem med en fot som inte hunnit opereras ännu. Det ska åtgärdas, det gäller bara att passa in tidsmässigt. Det blir alltid en konvalescenttid efteråt när du inte får gå och måste skydda foten när du duschar och så. Att jag går med käpp… det är mer av mentala skäl, man känner sig lite osäker när det inte fungerar som det ska, säger han i intervjun med Aftonbladet.

Exit mobile version