Peter Jihdes plötsliga beslut: Avslutar karriären efter sjukdomsbeskedet

Foto: Instagram

Peter Jihde lämnar tv-rutan. 

Efter sjukdomsbeskedet kommer han att pensionera sig i förtid. 

Det säger han till Svensk damtidning, uppger Expressen.

Han har varit en av våra mest kända profiler i tv-rutan det senaste decenniet.

Peter Jihde har varit programledare för stora långkörare som ”Idol” och ”Nyhetsmorgon” i TV4, såväl som diverse sportprogram både i ”Fyran” och på SVT. Men förra året tog han steget från Nyhetsmorgon över till TV3 där han bland annat programlett ”Diabetesgalan” och egna programmet ”Leva utan att dö”.

Han har förgyllt våra tv-morgnar och kvällar med sin härliga personlighet och utstrålning i rutan. Under lång tid arbetade Jihde som bekant tillsammans med Tilde de Paula Eby om morgnarna på TV4.

Detta samarbete avslutades alltså dock förra året.

På senare år har han lett egna program som serien ”Leva utan att dö – en serie om diabetes” och från och med i våras ”På gränsen med Peter Jihde” i TV3.

Han har också lett ”Diabetesgalan” i samma kanal tillsammans med artisten Molly Sandén.

Men nu berättar Jihde för Expressen att han är redo att lämna rutan – för gott.

47-åringen har blivit en frontfigur när det kommer till diabetes. Han har själv sjukdomen, och sedan Jihde engagerade sig i att lyfta fram diabetes i ljuset har många blivit mer upplysta och fått mer information om detta.

Peter Jihde om att sluta i förtid

Men nu avslöjar alltså tv-profilen att han planerar för en pension i förtid – inom tio år kommer han nämligen att bli pensionär. Detta på grund av sin diabetes.

Så här förklarar han beslutet:

– Ja, eftersom man med diabetes inte vet riktigt hur långt livet blir. Man vet ju inte heller vilka komplikationer som kommer att uppstå, eller hur svårt det det blir att tackla dem. Därför tänker jag att jag ska gå i pension vid en bra tidpunkt, även om det är svårt att sätta en exakt tidpunkt. Kanske inom tio år, säger Peter Jihde i en intervju med Svensk Damtidning, skriver Expressen.

Då får vi passa på att njuta av dina insatser i tv-rutan fram tills dess, Peter! Vi önskar dig all lycka nu och i framtiden!

Exit mobile version