Peter Jöbacks avgörande besked med maken Oscar – parets beslut för döttrarna: ”Vill inte…”

Peter Jöback

Foto: Instagram

Peter Jöback och maken Oscar har två döttrar tillsammans.

Nu berättar han om parets beslut för barnen.

Peter Jöback fick sitt stora genombrott i musikalen Kristina från Duvemåla där han bland annat sjöng ”När guldet blir till sand”.

Då gick han från att vara en artist till en av våra starkast lysande stjärnor.

Sedan dess har karriären gått spikrakt uppåt och genom åren har han givit oss jullåtar som ”Jag kommer hem igen till jul” och medverkat i en rad storslagna musikaler.

Han har dessutom nått stora framgångar som skådespelare i en rad olika musikaler som ”Sweeney Todd”, ”Grease” och ”Fantomen på operan”.

Och den sistnämnda musikalen har han lämnat ett alldeles speciellt avtryck i.

2018 handplockades svenska stjärnan av Andrew Lloyd Webber när det var dags för en jubileumsföreställning av hyllade ”Fantomen på operan”.

Då hade han vid det laget redan spelat rollen tre gånger: i Londons West end 2012 och på Broadway 2013. 2016 gjorde han också fantomen på Cirkus i Stockholm.

Att få bli utvalt inför ett så stort firande av alla som spelat rollen som Fantomen betydde mycket för stjärnan.

– Det är lite kul. Jag fick ett sms från Cameron Mackintosh som sa ungefär: ”jag vet inte alls om du har lust med det här, men Andrew och Harold Prince vill jättegärna att du ska spela fantomen. De kan inte tänka sig nån annan än dig, så de bad mig att åtminstone skicka ett sms till dig och kolla. Jag vet inte vad du känner, men nu har jag gjort det i alla fall”. Det var ett helt sjukt sms, berättade han då för Aftonbladet.

Peter Jöbacks ord om maken Oscar

Men idag är Peter Jöback inte bara en erfaren och hyllad artist. Han är också make och förälder.

I över 20 år har Peter Jöback kilat stadigt tillsammans med sin älskade make Oscar.

– Jag såg något i honom som var för fint för att släppa. Vi hade också en liknande bakgrund. Vi kämpar på som alla andra par och vi lär av varandra, vi gör våra misstag, vi utvecklas ihop men även var och en för sig. Men jag älskar honom mest i hela världen, han är min livspartner, säger han till Allas.

I dag är de pappor till döttrarna Vega Lee och Iggy Lou. 

Peter är flitig i sociala medier och hyllar ofta maken och barnen och berättar om hur mycket de alla betyder för honom.

Men några bilder på barnen syns inte till. För paret har det alltid nämligen varit viktigt för dem att hålla dem utanför offentligheten.

– Kärleken som man känner till sina barn är så mäktig. Jag ser det som en gåva att få vara med och guida mina döttrar och ge dem bra förutsättningar inför framtiden. Mitt mål som pappa är att mina barn ska bli det bästa de kan utifrån sina egenskaper och ambitioner. Jag vill inte påverka dem i deras val. När tiden är mogen för dem att stå på egna ben hoppas jag att de är så starka och oberoende individer som möjligt, men att de samtidigt alltid vet att vi föräldrar finns där om de behöver oss, har han sagt till Hemmets journal.

Peter Jöbacks beslut för barnen

Peters mål som förälder är att få vara med och guida sina döttrar så att de ska få blomma ut i sina tankar och känslor.

– Jag vill vara deras kompass och ge råd, men det är deras resa och jag vill därför inte påverka för mycket, säger Peter till Allas.

Han tycker att det viktigaste av allt är att vara ärlig med sina barn.

– Tänk om min mamma och pappa hade berättat för oss att de inte hade det bra i sin relation och att pappa hade problem med alkoholen, då hade man inte lagt så mycket på sig själv. Jag visste ju inte förrän jag var vuxen att missbruk är en sjukdom, jag trodde ju bara att pappa var elak.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Exit mobile version