Robert Wells skräckresa – misstänker sig ha blivit drogad: ”Jag var helt borta”

Robert Wells har turnerat världen över med sin ”Rhapsody in rock”.

Nu berättar han om en udda upplevelse – när han blev drogad på andra sidan jordklotet.

– Jag måste ha blivit drogad för jag satt och svamlade i micken, säger pianokungen i podcasten ”Hitfabriken” med Fredrik Ralstrand.

Andra artister gör sig ett stort namn i Japan – ”Rhapsody in rock”-Robert Wells har i stället varit en stor favorit i Kina.

I flera omgångar har pianokungen åkt till det stora landet i öst som han lovordar.

Men han har också varit med om lite annorlunda upplevelser under sin långa karriär. Det var i samband med en resa till Kina i början på 2010-talet som Robert Wells minns tillbaka på den udda händelsen.

STOCKHOLM 2014-02-24 Robert Wells underhåller i väntan på att de svenska OS-deltagarna ska komma till Kungsträdgården i Stockholm på måndagskvällen efter medaljrekordet vid OS i Sotji. Foto: Erik Mårtensson / TT

Han var med om en olycka i samband med en konsert i Stockholm kort före avfärd till Kina.

– Vi skulle göra en jättejulshow. Jag hade precis lirat i Saltsjöbadens kyrka med Sofia Källgren. Det här låter ju som en konstigt story, men mitt under giget när jag ska gå mellan podierna till pianona så snubblar jag till, säger Wells till ”Hitfabriken” med Fredrik Ralstrand.

Det var då som olyckan var framme.

– Och i stort sett inte bryter foten men det var nästan inte långt ifrån. Alltså jag hade sådana smärtor och nästan kröp på Arlanda för att komma på planet sen efteråt, säger ”Rhapsody in rock”-Robert.

De kom i kontakt med folk i Kina för att förvarna om den svenske artistens skada inför konserten.

STOCKHOLM 20191023 Robert Wells fotograferad inför turnén ”Originalet på turné” som han gör tillsammans med Peter Harryson och Anders Berglund. Foto: Stina Stjernkvist / TT

– Jag hade så ont hela vägen att jag fick med meddelandet till dem att, ”okej jag är jättedålig. Foten är helt uppsvullen, jag kommer inte kunna gå”, säger Wells till Hitfabriken.

När Wells kom fram var kineserna förvarnade – och hade ordnat fram ett sjukvårdsteam redan på plats på flygplatsen. De var redo att ta hand om den tidigare ”Så ska det låta”-profilen.

– När jag landar så står ett sjukteam på plats med en sån här doktorsväska som Kalle Anka skulle kunnat ha haft, en jättebag haha. Och det kom upp medikamenter, det var sprutor, och det var ja…du vet allting. På ett dygn var jag helt återställd!

Han ställer sig i dag frågan vad det var för ”mirakelkur” de egentligen hade.

– Jag vill inte veta vad de hade, det enda jag vet är att mitt band garvade hejdlöst första kvällen, för jag måste ha blivit drogad för jag satt och svamlade i micken när jag skulle berätta vad alla skulle lira. Jag var helt borta, säger Robert, skrattar och förklarar att det i övrigt var en bra vistelse.

Programledare Ralstrand frågar då om det var ”starka grejer”. 

– Ja, men det hjälpte ju. 

Omtöcknad? 

– Ja, väldigt mycket. Sen gick det bra. Det var klart!

I radioprogrammet ”Hitfabriken” möter du några av våra mest folkkära artister i öppenhjärtiga intervjuer som du hittar här. I veckans avsnitt gästar Wells där han också pratar om samarbetet med Celine Dion och deras intima inspelning.

Här är vid ett annat tillfälle då Wells var inbjuden att spela i Kina inför sommar-OS 2008:

Dela gärna vidare för att hylla vår svenske pianokung, ”Rhapsody-Robban”!