Robin Bengtssons uppgörelse med kärleken Sigrid – stora beslutet i relationen för sonens skull: ”Jag ska…”

Sigrid Bernson Robin Bengtsson

Foto: Instagram/ Arkland/Wikkicommons

Robin Bengtsson och Sigrid Bernson blev ett par under ”Let’s dance” och har sedan dess kilat stadigt och fått ett barn ihop.

Nu har Robin Bengtsson och Siri tagit ett nytt beslut i relationen.

Genom åren har en rad kärlekspar bildats under Tv4:s Let’s dance.

Och det var även där som det slog gnistor för Robin Bengtsson och Sigrid Bernson.

I podcasten ”Hitfabriken med Fredrik Ralstrand” får Robin Bengtsson frågan om hur det kommer sig att det ofta uppstår kärlek i programmet.

– Det är väl egentligen inte så svårt att tänka sig. Man umgås sju dagar i veckan i flera månader och man får dels vara med om anspänningarna som livesändningarna innebär men också att gå till en replokal och vara där svettig, trött och grinig. Man får se alla sidor av en person inom loppet av en månad och umgås sjukt många timmar, säger Robin Bengtsson i podcasten och fortsätter:

– I vårat fall kände jag efter en månad att nu har vi hängt i sju dagar och vi har repat dans i fem timmar och så hade man ändå lust att ringa varandra på kvällen när man kom hem och snacka skit.

STOCKHOLM 2019-04-24 Sigrid Berntsson och Robin Bengtsson repeterar inför fredagens omgång av ”Let’s Dance” Foto: Pontus Lundahl / TT

Robin Bengtsson och Siris barn

Sedan programmet har kärlekssagan bara fortsatt och för ett år sedan fick paret sitt första gemensamma barn, Viggo.

Men det var inte en spikrak väg dit, och efter förlossningen delade Sigrid med sig av ett väldigt öppet och sårbart inlägg på Instagram.

Förlossningen slutade nämligen i akut kejsarsnitt efter 36 timmars värkarbete.

”Jag ville föda vaginalt och vi gjorde allt för att det skulle bli så. Vi provade cytotek-tabletter, ballong-dilatation och oxytocin-dropp men jag hade problem med att ’öppna’ mig och när vi väl provade oxytocin-dropp och testade att höja det så sa Viggos hjärtrytm ifrån. Jag fick hög feber, frossa och kräktes av värkarna. Vi satte in epidural-bedövning med tyvärr fungerade den inte som den skulle även fast vi satte om den och justerade den flera gånger. Vi ’fastnade’ till slut i ett läge där vi inte kunde komma framåt med förlossningen och timmarna gick,” skrev hon på Instagram då och fortsatte:

”Så efter 36 långa timmar med värkarbete så avslutades förlossningen med ett akut kejsarsnitt. Jag vet inte hur jag hade klarat av kejsarsnittet utan Robin intill mig. Jag var så säker på att jag skulle föda vaginalt att jag inte hade känt in hur det skulle vara att behöva göra ett snitt. Det kändes mycket obehagligare än vad jag var beredd på och det vill jag inte sticka under stolen med. Jag var verkligen rädd men Viggo behövde komma ut och det var det viktigaste.”

Men allt slutade lyckligt och paret var så klart upp över öronen förtjusta i nytillskottet.

I familjen finns också Wille, som är Robins son från en tidigare relation. Och enligt Sigrid var även han väldigt lycklig över att få bli storebror.

– Han är jättestolt och väldigt omhändertagande. Han har många småkusiner så han har en förståelse för hur man tar han om småbarn sedan innan, och han vill ju gärna bära och hjälpa till och mata och så. Han kan säga: ”Kan inte Viggo sova med mig i min säng?”… Wille har ju önskat sig en lillebrorsa i julklapp i två år. Han har sex tjejkusiner, så för honom var det ju väldigt kul att det blev en lillebrorsa, för han har verkligen velat ha en lilleBROR, en liten ”dude”, har Sigrid sagt till Mama.

Nya beslutet för sonen

Nyligen fyllde sonen Viggo ett år, vilket firades med dunder och brak.

”Ett år av obeskrivlig kärlek!! Viggo vi älskar dig sååååå! Grattis på din första födelsedag,” skrev Sigrid då på sin Instagram tillsammans med en fin video bestående av blandade bilder och klipp.

Sedan sonen föddes har paret delat på föräldraledigheten och turats om att vara hemma med den lille.

Men nu har paret tagit ett nytt beslut för sonen.

Nu i oktober ska Robin Bengtsson vara föräldraledig på hundra procent.

– Jag ska vara hemma ganska mycket med vår lilla Viggo i höst och Sigge ska få jobba på, berättar artisten i ”Hitfabriken”.

Exit mobile version