Så ska Lars Lerin fira jul med familjen – nya planen för att uppfylla barnens stora önskan: ”Är besatta”

Lars Lerin och familjen

Foto: SVT/Fredrik Persson/TT

För tre år sedan var han julvärd i SVT. Men i år kan Lars Lerin luta sig tillbaka i villan på Hammarö.

För Nöjeslivet berättar konstnären från Värmland hur han tänkt fira den härliga högtiden i år.

Lars Lerin är konstnären från Värmland som lyckats med det svåra uppdraget att nästa sig in i svenska folkets hjärtan.

Nu för tiden kan han inte bara titulera sig konstnär utan också folkkära tv-profil.

För förutom sina magnifika akvarellverk har han också gjort en rad hyllade tv-serier de senaste åren inte minst ”Lerins sommarö”, ”Lerins jul”, ”Lerins lärlingar” och nu senast ”Vägen ut med Lars Lerin.

 I programserien ”Vägen ut med Lars Lerin” tog han med sig sin make Manoel ”Junior” Marques Lerin och åtta vänner han lärt känna på vägen ut ur sitt missbruk, på en resa genom Sverige.

Lars Lerins böcker

Han har också skrivit en hel del böcker. Sedan sin debut 1983 med Utpost publicerat över 50 verk i bokform. Hans bok Naturlära har hyllats i press och media och har även tilldelats Augustpriset 2014 i kategorin Årets svenska fackbok.

I en tidigare intervju med Nöjeslivet berättade Lars Lerin att han gärna skriver fler böcker för vuxna.

– Jag har fler barnböcker jag vill göra som vuxenböcker. Men det kommer väl så småningom. Ja, man är som man är… Man har sin färgskala även om man får försöka utveckla det, har Lerin berättat för Nöjeslivet.

Och nu i början på november kom just en sådan bok ut från konstnären själv. Boken heter Lofoten och handlar om den plats som han håller mycket kär.

Boken kom ut i början på november och heter Lofoten, en plats han håller mycket kär.

”Denna bok möter målningar och skisser personliga betraktelser om årstidernas danser, livets villkor, längtan, oro och gråskalans rikedom. Där och då föddes det Lerinska ljuset”, skriver man på Lars Lerins Facebooksida.

Foto: Tommy Pedersen, TT/ SVT

Då har Lars Lerins nya serie premiär

Men det är inte det enda som har tema Lofoten just nu i Lars Lerins liv. Efter årsskiftet sänds konstnärens nya programserie och även den kommer utspela sig på Lofoten.

I den nya programserien som börjar sändas den 9 januari 2024 kommer Lars Lerin resa tillbaka till Lofoten med en grupp människor som är nya för både honom och för varandra. Dessa människor har precis som Lars Lerin också haft ett missbruk och på resan kommer de inte bara att prata om sin personliga resa till ett liv fritt från droger, de ska såklart måla lite också.

Men innan det nya programmet hinner sändas är det dags för julafton.

För tre år sedan var det Lars Lerin som fick det ärofyllda uppdraget att vara julvärd i SVT, ett uppdrag han inte var helt säker på att han skulle tacka ja till.

– Nej, jag var nog ganska tveksam för det där med julvärd har jag aldrig haft tanke på. Det var väldigt fjärran för mig. Samtidigt tänkte jag när jag fått fundera på det en stund att det vore tråkigt att säga nej när jag fått förtroendet. Även om jag inte klarade av att säga ja direkt, sade Lars Lerin till Nöjeslivet då.

För att ställa upp hade Lars Lerin ett krav.

– Det jag tänkte var, att det skulle vara väldigt bra om jag skulle få ha med mig en producent som heter Jack Beijer som jag jobbat mycket med i andra tv-serier som jag haft. Honom känner jag mig trygg med, och sen är han peppande. Och det var inga problem, det var de med på. Det känns bra, sade konstnären och tv-profilen till Nöjeslivet.

Trots motstånd så klarade Lars Lerin av uppgiften galant och hyllades stort efter julafton 2020.

Lars Lerin är SVT:s julvärd 2020. Foto: Ulrika Malm/SVT

Så ska Lars Lerin fira jul 2023

I år är det däremot inte Lars som ska vara julvärd, så i år kan han luta sig tillbaka hemma i villan med maken Junior och barnen i stället.

– Vi ska bara vara hemma och inte hitta på några större grejer. Det är en kall vinter och det har fryst på bra här nere på sjöarna, våra barn är besatta av is och snö så vi ska åka lite skridskor och så.

Nu ser vi till att önska Lars Lerin med familj en riktigt god jul.

Exit mobile version