Foto: Christine Olsson/TT & Anders Wiklund/TT

Sanna Nielsens nya stora glädjebesked – orden om lyckan: ”Det börjar närma sig”

Vilken glädje!
Nu skrivs ett nytt kapitel i sagan om Sanna Nielsen.
Den folkkära artisten ser mycket fram emot att uppfylla drömmen.

Sanna Nielsen är en av Sveriges mest rutinerade och folkkära artister. Redan som 11-åring tog hon sig in på Svensktoppen med sin debutsingel ”Till en fågel” – och sedan dess har hennes karriär bara fortsatt att blomstra.

Genom åren har hon turnerat flitigt i hela landet, och vid hela sju tillfällen har hon kommit till start i Melodifestivalen – alltid med goda resultat som följd. Som allra bäst gick det 2014 när Nielsen vann med bidraget ”Undo”. Sen blev det en hedersam tredjeplats i den stora Eurovision Song Contest-finalen i Köpenhamn samma vår.

Året därpå programledde hon Mellon tillsammans med Robin Paulsson, och 2016 landade hon det prestigefyllda uppdraget som programledare för sommarklassikern Allsång på Skansen.

Därför slutade Sanna som allsångsledare

På posten som allsångsledare blev hon kvar i sju år. Men 2022 bestämde hon sig för att det var dags att tacka för sig.

– Jag säger ju hej då till något som jag har älskat att göra – men det känns ändå bra att ha bestämt sig. Samtidigt trivs jag ju så bra på den där scenen. Jag vet att jag än en gång kommer att ha världens roligaste sommar och att jag kommer att stå där efter det sista programmet och tänka: ”Vad har jag gjort?”, sade hon då i en intervju med nyhetsbyrån TT.

Därefter har det hänt massor i Sannas liv. Framför allt har hon och kärleken Joakim Ramsell välkomnat sonen Gibson till världen i oktober 2021. I vintras berättade Sanna om glädjen över att se sonens framsteg.

– Vi har det helt fantastiskt. Gibson är två år nu och springer runt. Ibland sliter man sitt hår för det är svårt att navigera i föräldraskapet. Det är väldigt mycket ”nej!”, ”stopp!” och ”mitt!” just nu, haha. Och kastar lite mat och sådana saker. Så att jodå, vi har att göra men han är helt underbar, sade Sanna då.

Sanna Nielsens stora lycka – tar över storroll efter idolen Helen Sjöholm

Nu har Sanna Nielsen ett annat stort glädjeämne att se fram emot vad gäller den egna karriären på scen. Från och med i höst tar hon nämligen över Helen Sjöholms roll i den hyllade musikalen ”Änglagård” på Oscarsteatern i Stockholm. Då kommer hon bland annat dela scen med Tommy Körberg.

– Det är en sån ära att få ta över efter min stora idol. Hon är helt briljant och jag vill bara göra henne stolt, har Sanna Nielsen tidigare berättat för Nöjeslivet.

Nypremiär för ”Änglagård” blir det den 6 september. Musikalen spelas sedan fram till och med den 14 december 2024.

– Det börjar närma sig nypremiär av Änglagård och det ska bli så ljuvligt att få spela Rut från Yxared. Dessutom ska jag få njuta av fantastiska röster som tex Tommy Körberg varje kväll, skriver Sanna Nielsen på Instagram.

Vi säger stort lycka till med din nya storroll, Sanna!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev