STORT GRATTIS: Eva Dahlgren fyller 63 år – intima kärleksknepen med frun efter över 25 år ihop

Eva Dahlgren är den blekta blondinen som sjunger sig rakt in i folkets hjärta.

Men bakom scenen har hon haft sin stora kärlek, hustrun Efva Attling, genom livets alla upp och nedgångar.

Tidigare har hon delat med sig av hur paret har hållit ihop genom alla år.

Eva Dahlgren är en av våra mest folkkära artister och har gått sin egen väg i musikbranschen i över 40 år.

Redan som 19-åring stod hon på Melodifestivalens scen och sedan dess har hon givit oss superhits som ”Ängeln i rummet” och ”Vem tänder stjärnorna” och dessutom sålt över en miljon skivor.

Torts att det är på scenen vi brukar se henne, så är Eva också en skicklig författare och fotograf.

Men även om vi är många som följt hennes resa i rampljuset är det få som vet vem Eva är egentligen.

Eva Dahlgren
Foto: Anders Henriksson/Wikkicommons

Eva Dahlgren familj

Bakom scenen är Eva också dotter, hustru, mamma och astmatiker och under 2022 skrev hon den första delen av sina memoarer.

”Eva Dahlgren Instrumenten – Memoarer under konstruktion” är den första delen.

Jag började bara skriva en dag… och så la jag till en bild som jag tyckte passade till texten. Sen skrev jag lite till och la till en annan bild. Kanske är det så här jag ska berätta om mitt liv tänkte jag efter att det hade blivit en liten hög av papper. Ja! Så får det bli. En liten bit i taget. Som när man träffar en ny människa som man vill bekanta sig med. En liten bit i taget. Huller om buller. Och allteftersom växer en människa fram. Det här är del 1. Har jag tur och får leva länge blir detta en serie i 37 band”, skrev Eva i ett pressmeddelande.

Men alla vet att Eva, trots att hon är en av våra största håller det mesta privat. Och så är det även i boken, hon bjuder inte på allt. Inte ännu.

– Det är jättemycket som inte finns med i den här boken. Det finns många människor som betyder jättemycket för mig som jag inte har skrivit om, för att jag känner att vi har en otroligt privat relation, hur ska jag kunna skriva om dig? Därför är jag glad att jag kom på att jag kan berätta om mitt liv så här, att jag kan ha den processen, har hon sagt till Femina.

Eva Dahlgrens knep med hustrun Efva Attling

På 90-talet blev Eva tillsammans med Efva Attling och blev genast några av Sveriges mest omskrivna och hårdast bevakade kärlekspar.

Den 15 november 2009 sade Eva Dahlgren ja till sin älskade fru Efva Dahlgren på Hotel Rival i Stockholm.

Men sanningen är att de gift sig hela fyra gånger.

– Hm, vi hade ett jättestort bröllop med barn, föräldrar och vänner, när det äntligen blev tillåtet med könsneutrala äktenskap. Det var en underbar dag, mycket känslosam, samtidigt som jag nästan blir arg att när jag tänker på det – att det var först 2009 som vi tilläts gifta oss, har Eva Dahlgren berättat för Icakuriren.

På frågan om de har planer på att gifta sig igen svarar Efva:

– Vi kanske slår till igen! Att gifta sig är ju så härligt, det är ju alltid de bästa festerna, eller hur?

Foto: Frankie Fouganthin/Wikimedia commons

LÄS MER: Eva Dahlgrens besked – efter alla år tillsammans med Efva Attling: Kärleksfulla hyllningen

Orden om relationen

I år har de varit tillsammans i över 25 år och gifta i 14 år. Efter så många år tillsammans har de hittat ett knep i förhållandet som gör att de håller ihop.

För Icakuriren har Eva beskrivit sig själv som en gräsklippare och sin fru som en Ferrari.

– För gräsklipparen är det bra att ha en Ferrari vid sin sida, eftersom gräsklipparen är lite väl ospontan ibland, medan gräsklipparen i sin tur kan hålla tillbaka Ferrarin när det behövs, säger hon i en intervju med Icakuriren.

Enligt Eva är hon den som gärna tar saker på allvar.

– Jag är lite långsammare, lite trögare, men trivs rätt bra med det. Jag gillar att sova på saken och ta det lite lugnt. Att göra överilade grejer rimmar inte med mig.

Både Eva och Efva tycker att ärlighet är viktigt också.

– Man måste vara ärlig och det är hemma i det privata, måste man vara ärlig mot sin partner. Jag frågar Eva om allt, och hon frågar mig mer nu än vad hon gjorde i början, har Efva Attling berättat i Kristin Kaspersens podcast ”Nyfiken på”.

Underbara ni, hurra för er och för kärleken! ❤❤