Suzanne Axells barnbeslut med maken – efter svåra händelsen: ”Det är bättre att vara ärlig”

Suzanne Axell beslutade sig tidigt för att inte skaffa några egna barn.

Nu berättar den av tittarna så omtyckta programledaren om bakgrunden till beslutet.

– Jag tar inget för givet, säger hon till Expressen.

”Fråga doktorn”-programledaren bor i Stockholm och brukar arbetspendla upp till SVT Umeå, där programmet spelas in.

Men under coronapandemin har hon fått hålla sig hemma. I slutet av mars kom beskedet att SVT tvingas ersätta Axell med Linda Olofsson.

– Det blev ju ohållbart, man kan inte säga en sak och så håller vi oss inte till det. Så de fattade det beslutet och det tycker jag är klokt, att jag håller mig på hemmaplan, säger Suzanne Axell i en intervju med Expressen.

Programledaren Susanne Axell får numera sällskap av Karin Granberg i programmet. Foto: Moa Frygell /SVT

Nu är Axell tillbaka. I måndags sändes säsongens första avsnitt av ”Fråga doktorn”.

– Fjärde säsongen för dig, Karin, kul att se dig! 36:e säsongen för mig! Du vet, nu är det dags att man sparkar ut mig snart, sade Axell skämtsamt i programmet och bjöd på sitt sedvanligt härliga och varma leende innan det var dags att ställa tittarfrågor till doktor Karin Granberg.

Foto: SVT

För Expressen berättade Axell i våras också öppenhjärtigt om sin barndom, och hur den har påverkat henne genom livet.

Hon växte upp med en ensamstående mamma och sina två systrar, efter att pappan lämnat.

– Jag hade en fantastisk uppväxt på många sätt men verkligheten kan förändras snabbt och det fick jag lära mig tidigt, när jag var åtta år, och det har jag med mig i ryggmärgen. Så jag tar inget för givet, för att citera Niklas Strömstedt, och jag kommer aldrig att göra det, säger Axell.

SVT:s omtyckta programledarprofil förklarar att hon fick se sin mamma slita mycket. Tillsammans med maken Jörgen Wedebrand fattat hon tidigt beslutet att inte skaffa några egna barn.

Suzanne Axell med sambon Jörgen
Programledaren Suzanne Axell med sambon Jörgen Wedebrand anländer till Globen och finalen i Eurovision Song Contest. Foto Janerik Henriksson / TT

– Men jag försöker vara en god och snäll medmänniska och stöttar både barn- och djurorganisationer och drar mitt strå till stacken, så jag hoppas att jag får någon stjärna i himlen när mina dagar är räknade. Men att ha egna barn ingick inte i mina drömmar och då tycker jag att det är bättre att vara ärlig. Det är många som tycker som jag och jag får många brev om det men många vågar inte stå för det offentligt. Där måste vi börja skärpa till oss lite, säger Axell till Expressen.

Suzanne Axell
Foto: Johanna Norin/Pressbild

Vi är många som har sett fram emot din comeback i tv-rutan Suzanne!

Skriv gärna en kommentar och dela vidare för att hylla denna fantastiska programledare.