Tilde de Paulas krav på TV4 efter Peter Jihdes avhopp – så ska ersättaren vara

Youtube

Tänk vad mycket de varit med om genom åren, programledarvännerna Peter Jihde och Tilde de Paula Eby! Men på onsdagen kom det tråkiga beskedet för Tilde: Peter lämnar tv-kanalen för konkurrenten på TV3.

Youtube

Att Jihde lämnar väcker så klart känslor hos kollegan. De har jobbat tillsammans i Nyhetsmorgon i flera år. Det är i dagsläget inte klart när Jihde ska lämna tv-kanalen för sitt nya uppdrag. Men klart är i alla fall att TV4 nu måste leta efter en ersättare till Jihde. Vem det blir är just nu också oklart.

Youtube

– Jag började gråta om jag ska vara ärlig. Det förvånar mig inte att han väljer att sluta på topp. Han är i ständig rörelse, säger Tilde till TV4 Nyheterna.

Hon har flera önskemål om hur Jihdes ersättare ska vara.

Youtube

– Man måste vara snäll och man måste vara vaken, säger hon till TV4.

Hon vill också passa på att hylla sin kollega.

– Peter Jihde drivs inte av pengar. Han drivs av arbetsglädje och förändringsbenägenhet. Han drivs av helt andra saker som är mycket viktigare, säger Tilde.

– Vi får hedra honom genom att fortsätta arbeta stenhårt för att utveckla ”Nyhetsmorgon” för det är det han har gjort. Han har varit en enorm kraft i det förändringsarbete som vi nu ser resultatet av, säger hon.

På onsdagen hyllades också Jihde av Nyhetsmorgon-gänget på TV4:s Facebook-sida.

Dela gärna vidare och önska Peter stort lycka till! Jag tyckte de var så bra ihop, hoppas att de kan hitta en bra ersättare till dig, Peter. 

Exit mobile version