Tittarnas vrede mot SVT – när folkkära profilen tvingas bort: ”En stor skam”

Pia Herrera får inte fortsatt förtroende i ”Go’kväll”.

Nu rasar svenska folket mot SVT.

”En stor skam… skäms”, skriver en tittare.

Det var Aftonbladet som avslöjade att den omtyckta programledaren Pia Herrera, 51, tvingas bort från SVT:s långkörare ”Go’kväll”.

Efter fem års medverkan i programmet ska kanalen strax innan jul ha meddelat att Pia Herrera inte får fortsätta efter 2022, av kontraktsskäl.

Beskedet har lett till att tv-profilen nu tagit beslutet att lämna redan i maj, efter innevarande säsong. Detta för att inte riskera att börja nästa år som arbetslös.

– Eftersom jag måste överleva ekonomiskt vågar jag inte riskera att stå utan jobb under årets svåraste månader – januari, februari och mars. Därför tog jag beslutet att lämna ”Go’kväll” redan till sommaren för då har jag chans att hitta ett sommarjobb, säger Pia Herrera till Aftonbladet.

LÄS MER: ”Go’kväll”-profilen tvingas bort från SVT – efter alla år: ”Mycket sorgligt”

pia herrera, go'kväll, svt
Foto: Jan Danielsson /SVT

Pia Herrera tvingas bort från ”Go’kväll”

51-åringen berättar att hon är besviken över att inte få fortsätta på kanalen.

– Det här var inte mitt val och jag är jätteledsen. Efter totalt fem år som programledare på ”Go’kväll” ser ju jag mig själv som en del av programmet och så plötsligt är jag inte det. Det känns mycket, mycket sorgligt, säger Pia Herrera till Aftonbladet.

Att programledaren snart tvingas lämna ”Go’kväll” har fått många tittare att reagera starkt. På Nöjeslivets Facebook-sida är många kritiska till beslutet.

”En STOR SKAM… Skäms SVT”, skriver en användare. ”Vad håller SVT på med?”, frågar sig en annan.

”Varför göra oss tv-tittare så besvikna och ledsna. Go’kväll blir inte detsamma om inte alla får vara med. Pia var och är en suveränt bra programledare”, skriver en tredje.

sveriges television
Foto: Christine Olsson / TT

Tittarnas ilska efter beslutet

Många i kommentarsfälten vittnar om att de kommer att sakna Pia Herrera i tv-rutan.

”Pia är så trevlig och gullig mot människor. En av dom bästa, hur kan man göra på det viset, nu gör dom verkligen bort sig”, skriver en användare.

”Pia den bästa alltid trevlig, påläst, kan lyssna på gästen. SVT ni är helt fel ute med detta”, skriver en annan.

”Nej, Pia som är sååå bra. Bemöter alla hon intervjuar med respekt, hon är lugn m.m. Nej Pia du måste vara kvar”, skriver en tredje.

”Nu får vi hjälpas åt att protestera.  Heja på Pia vi är många som vill ha dig kvar”, skriver en fjärde.

Vi kommer att sakna dig i Go’kväll, Pia. Lämna gärna en kommentar och skicka några uppmuntrande ord till programledaren!

go'kväll
Linda Olofsson, Jovan Radomir, Pia Herrera, Beppe Starbrink och Inger Ljung. Foto: Janne Danielsson/SVT