Tommy Körberg bryter tystnaden – nya beskedet om förändringen med hälsan: ”Det räcker nu”

Tommy Körberg

Foto: TV4

Bara kort tid efter att inspelningarna av ”Så mycket bättre” hade gått av stapeln märkte Tommy Körberg hur någonting var fel, riktigt fel.

Han fick hjärtopereras akut och tillbringade månader på sjukhus.

Nu drygt två och ett halvt år senare ger stjärnan ett nytt besked om förändrade hälsan.

När som helst kan livet ta en drastisk vändning.

Det vet inte minst folkkära artisten Tommy Körberg som hösten 2020 drabbades av ett tungt hälsobakslag.

Den folkkära stjärnan hade gjort sina bejublade tolkningar i ”Så mycket bättre” och hade varit iväg på en konsert kort tid efter inspelningarna när något kändes fel.

Dagen efter konserten mådde han allt sämre och under två veckor fick han feber som kom och gick.

Till slut gick det inte längre och Körberg uppsökte sjukvård för att få ta prover på vad det kunde vara.

Foto: TV4

 När vi var i kontakt med sjukvården sa de åt mig att jag skulle åka in omedelbart till akuten, har Körberg tidigare berättat för Nöjeslivet och fortsatte:

 Sedan blev det jättekomplikationer när bakterie kom in i lungan. Men de berättade ju inte allting för mig då det är min fru som har haft koll på allt. Jag blev liggande kvar där bra länge för att komma på rätt köl.

Tommy Körberg låg i respirator i fyra dagar

Väl på sjukhuset skiktröntgades han och fick beskedet att bakterien hade tagit sig vidare till hjärtat och att klaffarna behövde opereras.

Under operationen var läkarna tvungna att stanna hjärtat för att de sedan skulle kunna plocka isär det och starta hjärtat igen.

Efter ingreppet låg Tommy Körberg i respirator i fyra dagar.

– Man kan väl säga att det har varit en resa…Vi ska vara glada för den sjukvården vi har, sa Tommy då och fortsatte:

 Det tar ju en stund att komma tillbaka från den resan man har gjort. Man blir varse om att livet är skört.

LÄS MER: Tommy Körbergs ord om tiden på sjukhus – hyllar personalen och varnar för en viss detalj

Tommy Körberg drabbades av bältros

Efter det följde en lång tid av rehabilitering och återhämtning.

Samtidigt som Tommy Körberg behövde få nya krafter efter operationen, berättade artisten att han drabbades av bältros en tid efter sjukhusvistelsen.

 Statusen är att det är bra i dag. Jag går på undersökningar och kollar blodvärdena. Mina njurar har fått lite stryk men det ska vi fixa, och hjärtat går som det ska. Det här året kan man undgå att prata om i framtiden, sa Körberg då till Nöjeslivet.

 Först fick jag corona på våren och sen lade hjärtat av. Jag går på såkallad rehab och har lite jobbigt att gå. Jag försöker skippa rullatorn så mycket jag kan så att folk slipper fråga hur man mår när man är ute.

Foto: TV4

LÄS MER: Tommy Körbergs kamp för hälsan efter svåra sjukdomstiden – drastiska beslutet: ”Jag försöker”

Tommy Körberg om rösten efter operationen

Sedan dess har Tommy Körberg återhämtat sig.

Artisten har tidigare berättat hur han har börjat träna för att hålla sig i form och att han jobbat mycket med rösten efter operationen.

– Jag har jobbat med rösten efter operationen, så det var lite knepigt att komma i gång igen, men jag gjorde det med medicin och under läkarövervakning, jag hade lite problem med ett stämband men det har jag sjungit bort, har han sagt till Expressen.

Och hälsan tycks fortsätta bli bättre.

Foto: TV4

Hur mår Tommy Körberg i dag?

När Tommy Körberg gästade ”Nyhetsmorgon”, för att prata om sin snart 60-åriga karriär som artist berättade han om hur rösten förändrats sedan operationen.

För programledarna Tomas Ritter och Rania Shemoun Olsson berättar artisten att den faktiskt blivit bättre efter sjukdomstiden.

– Det är nog att jag har väldigt bra stämband. Det säger alla läkarna när de sticker ner en kamera och säger ”åh vad vackert det låter”. Jag förstår inte riktigt men tydligen är det så att det är exakt bra avstånd mellan dem och längden på dem, säger han i TV4.

– Det är ju en muskel och en muskel är ju en färskvara som vi alla tränade människor vet, säger han och får programledarna att skratta.

Foto: SVT

Och att Tommy har just så bra bra stämband har också lett till att rösten har hållit sig stark och till och med förbättrats.

– Efter min hjärtoperation så var jag ju lite orolig. Men han (läkaren) filmade ner och sa ”att det var en liten utbuktning på stämbanden men den sjunger du bort”. Ungefär som att träna upp en muskel igen.

Rania frågar då om Körberg lyckats sjunga bort det, och det har han berättar stjärnan.

– Ja det kunde jag. Jag fick mycket bättre höjd än innan så nu ska jag inte hoppas att jag blir sjuk igen. Det räcker nu.

Underbara Tommy Körberg! Så underbara nyheter! Ta hand om dig kära du!

Följ oss gärna på Instagram, klicka här för att komma till oss på Nöjeslivet.

Exit mobile version