Drottning Silvia bryter tystnaden om barnbarnet Leonore – första orden om olyckan: ”Väldigt sorgligt”

Prinsessan Leonore, drottning Silvia, prinsessan madeleine

Foto: TT

Under onsdagskvällen tvingades prinsessan Madeleine ställa in sin medverkan på World Childhood Foundations gala. Detta efter att prinsessan Leonore brutit armen. Nu kommenterar drottning Silvia olyckan.

År 1999 startade drottning Silvia ”World Childhood Foundation” som bland annat arbetar med att förebygga sexuella övergrepp mot barn.

Lill-Babs: En urkraft utan dess like. Men tidigt i livet kantades tillvaron av tuffa beslut, självmordstankar och svåra motgångar. Vem var Barbro som person, vad hände när hon som 16-åring blev gravid, och hur såg livet ut för stjärnan sista tiden i livet?  Det tar vi reda på i senaste avsnittet av Nöjesbubblan:

Och under onsdagskvällen hölls World Childhood Foundations gala på Gröna Lund.

Men dessvärre tvingades prinsessan Madeleine i sista stund ställa in sin medverkan på galan.

Prinsessan Leonores olycka

Detta då hennes dotter, prinsessan Leonore, tvingats till operation efter att ha brutit armbågen.

– Ja, det var väldigt synd. Hon har ju ramlat och brutit sin armbåge så det behövs en operation. Och det är väldigt sorgligt, sade drottning Silvia under gårdagen och berättade för Expressen att prinsessan Madeleine blev tvungen att ställa in sin medverkan.

Foto: Anders Wiklund/TT

Läs mer: Nya bilden på Estelle får svenska folket att jubla – prinsessans slående likhet med mamma Victoria

”Måste vara med sin lilla dotter”

Självklart ville prinsessan Madeleine finnas där för sin dotter, även om hon var ledsen över att behöva ställa in.

– Prinsessan Madeleine har gjort allt hon kunnat för att komma hit. Samtidigt insåg hon att hon måste vara med sin lilla dotter när hon opereras. Så jag tror att alla är förstående men det är klart att det inte är lätt. Det är inte lätt för lilla Leonore, som bara är åtta år, och det är inte lätt för föräldrarna, har drottning Silvia sagt till tidningen.

Foto: Jonas Ekströmer/TT

Läs mer: Prinsessan Leonore till sjukhus – Madeleines dotter ska opereras

Vännerna har ställt upp

Men trots att drottningen önskade att Madeleine kunde varit på plats så berättade hon i samma intervju att det skulle bli ”en underbar kväll.”

Många av familjens vänner har funnits där och visat sitt stöd efter prinsessan Leonores olycka.

– Det är många vänner som har ställt upp nu och hjälper till att ordna den här kvällen, förklarade drottning Silvia för Expressen. 

STOCKHOLM 20230510 Kronprinsessan Victoria, kung Carl Gustaf och drottning Silvia anländer till en speciell kväll på Gröna Lund till förmån för World Childhood Foundation. Foto: Robert Eklund / TT / kod 12041

Nu hoppas vi på en snabb bättring för prinsessan Leonore!

Exit mobile version