Nya bilderna på kronprinsessan Victoria uppmärksammas nu utomlands – detaljen som väcker känslor

Kronprinsessan Victoria

Foto: TT/TT

Kronprinsessan Victorias vackra klädval under ceremonin där hon tog sig an uppdraget som goodwillambassadör för FN:s utvecklingsprogram UNDP skapar nu rubriker utomlands.

Nyligen utnämndes kronprinsessan Victoria till goodwillambassadör för Förenta Nationernas utvecklings­program UNDP, vid en ceremoni i Bernadottebiblioteket på Kungliga slottet.

Uppdraget innefattar att arbeta med hållbarhet och engagera sig för att nå de globala målen.

STOCKHOLM 20231017 Kronprinsessan Victoria ny goodwillambassadör för FN:s utvecklingsprogram (UNDP). Utnämningsceremonin ägde rum på kungliga slottet i Stockholm tillsammans med FN:s assisterande generalsekreterare och chef för UNDP:s avdelning för externa relatoner och påverkansarbete Ulrika Modéer och Sveriges bistånds- och utrikeshandelsminister Johan Forssell. Foto: Henrik Montgomery / TT

Nya uppdraget

Detta genom att bland annat sprida kunskap och information.

– Jag ser fram emot att fördjupa mig i UNDP:s arbete med att förebygga och långsiktigt belysa många av de svåra utmaningar vi står inför i dag, utmaningar som påverkar människor världen över, har kronprinsessan sagt om rollen enligt Kungahusets hemsida och fortsatt:

– De globala målen har sedan lanseringen blivit ett viktigt rättesnöre för många aktörer. Som ni vet hänger de globala målen ihop med varandra och att vi måste se dem som ett system av alla tre dimensioner av hållbar utveckling – det sociala, miljömässiga och ekonomiska.

Därför skapar Victoria rubriker utomlands

Detta är något som nu skapar rubriker utomlands.

Bland annat brittiska Daily Mail har uppmärksammat kronprinsessans nya roll, och även skrivit om hennes fantastiska klädval inför ceremonin.

De menar att hon ”lyste på ett positivt sätt” i sin orangea kavaj från Zara som hon bar dagen till ära ihop med en svart blus och svarta kostymbyxor.

Detta matchade hon med stora örhängen och en svart handväska.

STOCKHOLM 20231017 Kronprinsessan Victoria ankommer till seminarium samt utnämning till goodwillambassadör för FN:s utvecklingsprogram (UNDP). Till höger Ulrika Modéer arbetar som assisterande generalsekreterare och chef för FN:s utvecklingsprogram UNDP:s avdelning för externa relationer och påverkansarbete. Foto: Henrik Montgomery / TT / Kod 10060

Vi kan inte annat än att hålla med! Så vacker!

Exit mobile version