Chris O’Neills okända knep i relationen med Madeleine – kodspråket som få känner till

Ett speciellt kodspråk.
Chris O’Neill och prinsessan Madeleine har ett speciellt knep i sin relation, skriver Svensk damtidning.

Prinsessan Madeleine och Chris O’Neill har levt sina liv utomlands i många år. De har levt i såväl New York som London, innan flyttlasset 2018 gick över Atlanten igen till makens hemland USA.

Där slog Madeleine, Chris och deras tre barn ner sina bopålar på ostkusten, närmare bestämt Pinecrest i Florida.

Nu, några år senare, är Madeleines familj redo att flytta hem till Sverige igen. Det meddelade hovet i en kommuniké tidigare i år.

Artikeln fortsätter under bilden.

Madeleine och Chris
Foto: Ewa-Marie Rundquist/Kungl. Hovstaterna

Redan i september kom Madeleine med familj hem igen på tillfälligt besök – då för det högtidliga firandet av pappa kung Carl XVI Gustafs 50-årsjubileum på tronen.

Då skapade Chris rubriker för sitt tilltag i samband med att kungligheterna skulle anlända till firandet.

Det var när den danska drottningen, 83-åriga Margrethe, hamnade i trångmål som Chris tvingades agera.

Drottningen tappade sin handväska mitt i processionen. Chris, som gick efter drottningen, utförde ett gentlemannamässig drag när han sträckte sig ned efter väskan och plockade upp densamma.

Drottningen såg mycket nöjd ut, när Chris hade gjort hennes dag.

Madeleine om att stå i centrum: ”Ganska blyg”

Madeleine och Chris gifte sig i Slottskyrkan i Stockholm den 8 juni 2013. När de två år senare gav en gemensam, och mycket exklusiv intervju med Fredrik Skavlan i SVT, berättade prinsessan bland annat att hon aldrig gillat att stå i centrum.

– Jag har haft så här i hela mitt liv. Man skulle kunna tro och kanske förvänta sig att jag skulle vara van vid det vid det här laget. Att vara bekväm inför folk, fotografer och journalister som ställer frågor. Men jag är verkligen inte det. När allt kommer omkring är jag ganska blyg, sade Madeleine i intervjun med Fredrik Skavlan.

Hon fortsatte:

– Jag gillar inte att stå i centrum för uppmärksamheten. Men som den officiella person jag är vet jag att det är något jag måste hantera. Jag kämpar med det. Jag jobbar på det. Jag är ju här i dag, säger hon och möts av applåder och skratt i studion.

Artikeln fortsätter under bilden.

STOCKHOLM 20230915 Herr Chris O'Neill, prinsessan Madeleine, prinsessan Sofia och prins Carl Philip närvarar på fredagen vid en tacksägelsegudstjänst, Te Deum, i Slottskyrkan på Stockholms slott för att fira kung Carl Gustafs 50 år på tronen. Foto: Claudio Bresciani / TT
STOCKHOLM 20230915 Herr Chris O’Neill, prinsessan Madeleine, prinsessan Sofia och prins Carl Philip närvarar på fredagen vid en tacksägelsegudstjänst, Te Deum, i Slottskyrkan på Stockholms slott för att fira kung Carl Gustafs 50 år på tronen. Foto: Claudio Bresciani / TT

Madeleines kodspråk med Chris – tyska

När Madeleine och Chris vill vara lite mer privata, samtidigt som de rör sig ute i samhället, har paret ett speciellt ess i rockärmen att plocka fram: ett kodspråk.

Enligt Svensk damtidning talar såväl prinsessan som hennes make tyska – och därför kan de tala språket med varandra om de vill bevara hemligheter ostört i det offentliga.

Både Madeleines och Chris respektive mammor härstammar från just Tyskland, och de lärde sig därför tidigt språket.

Det var faktiskt i just Tyskland som Chris föräldrar en gång i tiden träffades.

– Min far reste runt överallt i Europa i jobbet, mest av allt till Tyskland. Där träffade han min mor. Hon flyttade till London så att de kunde leva ihop. Båda hade barn från tidigare äktenskap: Min pappas tre döttrar bodde kvar i USA hos sin mor, medan min mammas två tidigare döttrar flyttade med henne till London från Tyskland. Dem är jag uppväxt tillsammans med, och skulle aldrig betrakta dem som något annat än helsystrar, medan mina andra tre systrar, som jag för all del också har nära relationer till, alltid bott i ett annat land även om vi setts på helger och semestrar, sade Chris i en intervju med magasinet King 2018.

Han fortsatte:

– Så jag är uppvuxen i London, och gick i skolan där. Därefter gick jag på internat, först i England och sedan i Schweiz. Anledningen till att det blev så tror jag är att det alltid var underförstått att jag skulle studera vidare i USA, och att min mor gärna ville ge mig en koppling till den tyskspråkiga världen. Så jag tillbringade tre år i Schweiz, och sedan pluggade jag vidare i Boston.

Så intressant!

Vi säger varmt välkomna hem till Sverige igen, hela familjen!