Foto: Pontus Höök / TT, Claudio Bresciani / TT

Stödet till Chris O’Neill – efter nya bilderna på utseendeförändringen: ”Ingen talan om…”

Chris O’Neill dök upp med prinsessan Madeleine på röda mattan under Childhoodgalan i New York i en riktigt tjusig utstyrsel. Nu hyllas han för draget.

Organisationen ”World Childhood Foundation” startades för många år sedan av drottning Silvia.

De arbetar med att förhindra sexuellt våld mot barn, och idag sitter drottningen som hedersordförande för organisationen.

Även prinsessan Madeleine är engagerad i arbetet, och är vice hedersordförande.

”En nollvision om våld mot barn kräver systemförändring. För att nå dit behöver vi effektfulla insatser på olika nivåer. Vi behöver mer kunskap, konkreta lösningar och fler trygga miljöer. Och vi behöver specifika insatser för att nå och stärka de barn som löper allra störst risk för att utsättas för övergrepp, eller som redan har blivit utsatta. Det kräver att vi respekterar barns integritet och rättigheter och att vuxna förstår, lyssnar och agerar. Det förutsätter att beslutsfattare prioriterar frågan. Allt detta verkar vi för,” står det på organisationens hemsida.

Childhoodgalan 2023

Under måndagen befann sig prinsessan och drottningen i New York, USA, för att medverka under ett FN-möte. Enligt Hovets hemsida handlade det om att ”sätta skyddet av barn i centrum för hållbart resande och turism.”

I samband med detta hölls även den årliga Childhoodgalan, där cirka tio miljoner svenska kronor samlades in till organisationen.

Förutom prinsessan Madeleine och drottning Silvia så var då även Chris O’Neill på plats.

Prinsessan Madeleine, Chris O'Neill
New York USA 20231016 Prinsessan Madeleine och Chris O’Neill anländer till World Childhood Foundation galamiddag i New York. Foto: Pontus Höök / TT / kod 70250

Reaktionerna efter oväntade draget

Chris brukar i vanliga fall hålla sig undan det kungliga strålkastarljuset, men kvällen till ära gled han in på röda mattan vid sin hustrus sida.

Eftersom han sällan syns i rampljuset brukar vi oftast se honom i vardagliga kläder. Under Childhoodgalan var han dock uppklädd med både fluga och kavaj.

Något som nu hyllas i Newsners kommentarsfält på Facebook.

”Han är en snygging ingen tal om det.”

”Snygg karl! ”

”En snygg man med vacker hustru.”

Ni är så fina ihop! Vi önskar er allt gott!