Carl Philips nya mäktiga karriär – hyllar familjen efter satsningen: ”Fantastisk stöttning”

Han är inte bara känd som ”racerprinsen” utan även ”designprinsen”. Carl-Philip har onekligen många strängar på sin lyra.

Trots att han har mängder av kungliga uppdrag har han sedan 2012 även drivit ett designföretag med en nära vän – nu släpper de dessutom en egen kollektion. I en intervju med Elle säger han att det aldrig skulle ha varit möjligt utan stödet från familjen.

– Vi har haft fantastisk stöttning hemifrån, såklart, säger prins Carl Philip.

Prins Carl Philip, 44, är galen i motorsport och älskar att köra fort. Det ligger i generna. Vår kung Carl XVI Gustafs farbror, prins Bertil, kallades till och med ”motorprinsen” av folket på grund av sitt stora intresse.

Carl Philip har blivit mer av en ”racingprins” då han faktiskt tävlat i racing på elitnivå. Men prinsen har även andra stora intressen och hobbys på sidan av sina kungliga engagemang.

Läs mer: Nya bilderna på prins Carl Philip uppmärksammas nu utomlands – hyllas efter härliga draget

Han har exempelvis alltid varit intresserad av design och formgivning. Sedan 2012 har han drivit designbyrån Bernadotte & Kylberg tillsammans med sin vän Oscar Kylberg.

Designduon Bernadotte & Kylberg, Prins Carl Philip och Oscar Kylberg. Foto: Anders Wiklund/TT

Prinsens framtidsvision

Sedan starten har de skapat produkter till stora företag såsom Åhléns, Hästens, Skultuna och Georg Jensen. Men nu lanserar duon för första gången ett eget varumärke med tillhörande kollektion.

De kallar det för ett nordiskt livsstilsvarumärke. Framtidsvisionen är att skapa produkter för bad, bädd och bordsdukning. Men först är det bland annat scarfar, plädar och halsdukar som lanseras.

I en intervju med Elle berättar prins Carl Philip om de roliga nyheterna.

– Det här är en dröm, en vision som vi haft länge. Med förhoppningen om att någon dag kunna presentera egna produkter, säger han.

I ett tidigare pressmeddelande berättade han mer om vilka typer av produkter de ska lansera till en början.

Vi har arbetat mycket med textil och vi gillar det. Därför var det naturligt att landa i textilprodukter till vår första kollektion i vårt nya varumärke. Det är personliga produkter som kan älskas under lång tid och gå i arv. Designmässigt är kollektionen helt sprungen ur vårt dna och det kommer även att återspeglas i andra typer av produkter i kommande kollektioner där vi lanserar fler produkter för hemmet”, säger han.

Hektiska pappaliven påverkar

Både han och affärspartnern Oscar Kylberg – släkt med kände konstnären Carl Kylberg – är småbarnsföräldrar. Oscar har en 10-årig son medan prinsen har sönerna Alexander, 7, Gabriel, 6, och Julian, 2, tillsammans med prinsessan Sofia.

Det har givetvis påverkat deras möjligheter att få ut en kollektion tidigare. Men samtidigt säger Carl Philip att det inte heller skulle vara möjligt att hålla på med det här – och för honom att kombinera det med sin roll inom kungafamiljen – om det inte vore för stödet från familjen.

– Vi har haft fantastisk stöttning hemifrån, såklart. Vi är otroligt familjeorienterade. Vi vill vara en aktiv del i barnens liv och det har varit jätteviktigt sedan dag ett. Det är också ett sätt att inte jobba ihjäl sig faktiskt, säger han och fortsätter:

– Vi har fått höra att vi är moderna pappor, men jag tror att den moderna pappan är sån. För oss är det naturligt. Och när jag tänker på våra vänner är alla likadana, säger han till Elle.

Wow, vad spännande Carl Philip. Hoppas att det blir en succé och att ni kan fortsätta med det ni tycker är roligt.

Vad tycker ni om prinsens nya karriär? Lämna gärna en kommentar på Facebook.