Anders Bagges oro – folkkäre tv-profilen bryter tystnaden för Carina Bergfeldt: ”Min största farhåga”

Foto: Johan Halsius/Monkberry/SVT

Två detaljer att hålla koll på.
Anders Bagge har planen klar inför debuten i Melodifestivalen 2022.
– Det är min största farhåga, att jag ska misslyckas med texten, säger Bagge i SVT-programmet ”Carina Bergfeldt”.

På lördagen drar Melodifestivalen 2022 i gång – och om några veckor är det dags för tv-profilen och rutinerade musikproducenten Anders Bagge att ställa sig på scenen.

Men innan dess gästar han ett annat populärt SVT-program – nämligen journalisten Carina Bergfeldts talkshow som sänds på bästa sändningstid på fredagskvällen.

Där får Bagge berätta om sin kommande medverkan i kanalens stora flaggskepp som fungerar som Sveriges uttagning till Eurovision Song Contest.

Anders Bagge om förberedelserna för Melodifestivalen 2022

Foto: Johan Halsius/Monkberry/SVT

Musikproducenten och Idol-jurymedlemmen har under lång tid föredragit att befinna sig i bakgrunden när det kommer till låtsnickeriet. Han ligger bakom hits till världsstjärnor som WestlifeJanet JacksonCeline Dion och Madonna, bara för att nämna några.

Men i TV4-programmet ”Masked Singer Sverige” övervann Bagge sin scenrädsla. Bakom masken som karaktären Sjöbjörnen dolde sig Idol-profilen till tittarnas stora glädje.

I tidigare intervju med Nöjeslivet har Anders tidigare berättat att han ibland tänkt att satsa på en sångkarriär, men att det funnits ett stort hinder.

 Jag ville bli artist när jag var ung. Jag uppträdde och fick en panikattack och kände att ”det här vill jag aldrig göra mer”. Då gick jag tillbaka och tänkte vad jag ville göra istället, då jag älskar musik, har han tidigare sagt.

Men i ”Masked Singer Sverige” övervann han alltså sin scenrädsla – och i den tredje deltävlingen gör han debut i Melodifestivalen med bidraget ”Bigger than universe”. Den sänds om två veckor i SVT – och inför schlageräventyret gästade Bagge talkshowen ”Carina Bergfeldt” i samma kanal på fredagen.

– I åratal har du bedömt andra i tv, och nu ska du bli bedömd själv. Vad är det värsta som kan hända, säger Carina Bergfeldt i programmet.

– Det värsta som kan hända är att jag känner att jag inte gjorde allting innan och förberedde mig tillräckligt, säger Anders Bagge.

Foto: Johan Halsius/Monkberry/SVT

Det finns även ett annat orosmoln för den etablerade musikproducenten som inte har stått på en liknande scen tidigare.

– En annan sak är att jag hoppas att jag kommer ihåg texten. Och att jag inte blir som tjuren Ferdinand. För det är lite så det kommer att vara. Att jag får en ångestattack, och så går jag inte ut… Så blir det en helt tom scen i tre minuter i svensk television. Den kommer ju bli en klassiker, säger Anders Bagge i talkshowen.

– Det skulle bli bra tv, säger Carina Bergfeldt då.

Bagge skrattar.

– Ja! Det är väldigt bra tv. Det skulle vara väldigt konstigt, säger han.

”Carina Bergfeldt” sänds i SVT1 på fredagskvällen klockan 21.00. Anders Bagge tävlar i Melodifestivalens tredje deltävling lördag 19 februari.

Vad tycker du om talkshowen? Skriv gärna en kommentar!

Exit mobile version