Foto: TT

Årets julvärd om folket själv får välja

Att bli årets julvärd i SVT är ett av de mest prestigefulla uppdragen inom svensk television.

Efter att Nöjeslivet ställde frågan om vem som folk helst ser som årets julvärd så har namnen rasat in – här är de mest favorittippade namnen.

Lyssna på Rickard Olssons succépodd här:

Redan 1959 så tog den första julvärden plats i Sveriges television på julafton. Det var då tv-hallåan, filmaren och reportern Gerd Almgren som blev den första julvärden i svensk tv.

Genom åren har många olika profiler offrat sitt eget julfirande för att hålla tittarna sällskap under julafton. Arne Weise är den person som kommit att bli mest förknippad med rollen, från 1964 till 2002 var han julvärd till och från.

De senaste åren har vi sett David Batra, Babben Larsson, Tareq Taylor och Lars Lerin som SVT:s julvärdar. Varje år är det altid lika spännande att spekulera kring vem som kommer att bli årets julvärd.

På bettingsidor online kan man få ett hum om vilka kandidater som har bäst odds. Just nu är det bland andra Pernilla Wahlgren, Björn Gustafsson, Carina Berg, Niklas Strömstedt och Christina Schollin som är bland de mest favorittippade.

Favoriterna som tittarna helst vill se

Men det är skillnad på vilka som är mest troliga att bli årets julvärd, och vilka som tittarna helst vill se i rollen.

Nöjeslivet ställde frågan på Facebook om vem som folk helst vill se som årets julvärd. Svaren är väldigt spridda, men det går att utläsa några toppkandidater. Det är bland annat Claes och Anders Eriksson från Galenskaparna, Rolf Lassgård, Tomas von Brömssen och Kattis Ahlström är alla namn som återkommer.

Vem som helst men inte någon från Wahlgrens eller Lotta Engberg”, anser en person i kommentarsfältet på Facebook.

Vem tycker du ska bli årets julvärd i SVT? Skriv gärna en kommentar på Facebook!

LÄS MER:

Christina Schollin om jobbet som årets julvärd i SVT

Kattis Ahlström om att vara julvärd i SVT igen