Foto: TT, TV4

Bengt Dalqvist flydde rampljuset efter ”Skilda Världar” – så lever stjärnan idag

Under 90-talet blev Bengt Dalqvist känd för hela svenska folket som ”Skilda världar”-Daniel.

Men när serien lades ner försvann även stjärnan från rampljuset helt.

Idag lever den tidigare skådespelaren ett helt annat liv.

– Man blev lite rädd för att gå ut i offentligheten, berättar Bengt för Expressen.

”Skilda världar” hade premiär i TV4 1996 och blev genast en stor favorit bland tittarna. Dramaserien var en version av den australiska såpoperan ”Sons & daughters” och följde två familjer ”Bovallius” och Toivonen.

Daniel Toivonen och Sandra Bovallius växte upp med uppfattningen att de kom från olika familjer. Det var först efter att de inlett en förbjuden kärleksrelation som deras släktskap avslöjades.

Bengt Dalqvist spelade rollen som Daniel som blev en extremt omtyckt karaktär. Han medverkade i samtliga sex säsonger innan programmet lades ner i januari 2002.

Men efter ”Skilda Världar” lös Bengt med sin frånvaro. Han tog inga nya roller och försvann helt från rampljuset.

Därför drog Bengt Dalqvist sig undan

Bengt lämnade livet som skådespelare bakom sig och valde en annan väg. Enligt Expressen jobbar stjärnan idag som account manager inom arkitektbranschen.

Kändiskapet gjorde det svårt för Bengt att leva ett vanligt liv och han bestämde sig istället för att dra sig tillbaka.

– Det här med att alla skulle komma fram och prata hela tiden. Man blev lite rädd för att gå ut i offentligheten, restauranger och tunnelbanan. Man orkade inte, säger Bengt Dalqvist till tidningen.

Men Bengt ångrar trots allt inte sin roll som Daniel Toivonen.

– Nej, det finns inget att ångra. Det var en fantastisk upplevelse och en enorm erfarenhet. Men hade jag fortsatt med skådespeleri hade jag nog blivit väldigt självcentrerad. Jag ville finnas där för mina barn, det var det viktigaste för mig, säger Bengt.

Med åren har dessutom hans saknad av skådespelande växt och han öppnar för en möjlig comeback i tv.

– Sedan har jag ju valt att inte gå tillbaka till skådespeleriet. Det har varit ett aktivt val. Men jag kan erkänna att jag ibland är lite sugen på att hoppa in som gästskådespelare i någon serie, säger Bengt Dalqvist.

”Skilda Världar-Daniel” har bildat familj

För drygt 29 år sedan gifte sig Bengt med kärleken, Nette Dalqvist och de fick två döttrar ihop, Maja 22, och Milou, 20.

För Aftonbladet har Bengt berättat att han även att är DJ, och spelar och sjunger vid sidan av sitt vardagliga arbete. Dessutom driver han ett företag ihop med sin systers familj, som säljer kaninfoder.

Att Bengt inte ångrar sin roll i ”Skilda världar” är tur, då han ständigt blir påmind om den karaktär han spelade för snart 30 år sedan.

– Det händer hela tiden, det är helt galet. Jag trodde verkligen det skulle lugna ner sig. Men det är något varje dag. Det är ändå fantastiskt vilket genomslag det blev, och det som är roligt är att många som kommer fram kastas tillbaka till sin barndom, säger Bengt Dahlqvist till tidningen.

Vi tycker om dig så mycket Bengt, tack för alla minnen!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev