Foto: TV4

Stora vreden mot Bingolotto – efter ovanliga draget i sändning: ”Fruktansvärt vedervärdigt”

Tittarna rasar mot Bingolotto.
Tilltaget i direktsändning har lett till massiv kritik i sociala medier.

På söndagen var det åter dags för Bingolotto – familje- och tävlingsprogrammet som sänts i TV4 sedan kanalens barndom. Den här gången var det omtyckte programledaren Stefan Odelberg som höll i sändningen.

Till programmet hade Bingolotto bland annat bjudit in dansbandet Lars-Kristerz.

Lotta Engberg, Bingolotto
Foto: Mathias Otterberg/Pressbild

Odelberg och Lars-Kristerz mindes tillbaka på förra gången dansbandet gästade Bingolotto – då fick sångaren Peter Larsson prova på att skjuta armborst.

– Det var roligt, säger han i programmet.

Då passar Odelberg på att överraska Älvdalens dansbandskung igen.

– Jag tänkte som tradition att vi alltid skulle ha någonting lite annorlunda, säger Odelberg innan han presenterar en ny gäst i studion – en fakir.

Bingolotto överraskar med fakirshow

Stefan Odelberg
Foto: TV4

Lite senare bjuder fakiren upp till show i studion mitt framför ögonen på både Odelberg, Larsson och tv-tittarna. Men detta föll inte alla tittare i smaken.

Efteråt får Bingolotto nämligen svidande kritik i sociala medier för tilltaget.

”Så äckligt med en fakir vad tänkte ni här trodde detta var ett familjeprogram, är väl inget barnen ska titta på skärp er”, skriver en upprörd tittare.

Tittarna rasande efter sändningen

På Bingolottos egen Facebook-sida går diskussionerna i skrivande stund varma.

”Så fruktansvärt vedervärdigt att ta in en fakir i programmet. SKÄMS! GRÄSLIGT OBEHAGLIGT! Lågvattenmärke TV4 och redaktionen”, skriver en annan tittare.

”Fruktansvärt smaklöst att ha med någon som sticker vassa saker genom huden. Det är inget att visa på ett familjeprogram som Bingolotto. Hur i hela friden tänkte ni där (problemet är att ni säkert inte tänkte alls)….”, skriver en tredje.

Programledaren varnade – mitt i showen

En annan tittare mådde nästan fysiskt illa av sekvensen.

”Hela segmentet med fakiren borde inte ens ha fått varit med. Hade precis ätit och så dyker han upp och gör fullkomligt motbjudande saker. Höll på att rent av spy”, skriver en annan tittare som också efterlyser att Bingolotto borde ha varnat tittarna innan sekvensen.

”Bara något kort om att känsliga tittare och barn bör kolla bort en stund. Riktigt smaklöst och upprörande. Skulle gärna vilja veta hur många procent av tittarna som faktiskt tyckte det var ”underhållande”. Kommer inte spela bingolotto på ett jävla bra tag nu iallafall”, skriver tittaren.

Varna tittarna gjorde programledare Odelberg – men mitt i fakirshowen.

– Vänta, känsliga tittare, titta inte nu! sade Odelberg samtidigt som det hela pågick och programledaren blundade.

– Det här är inget man ska prova hemma, sade Odelberg.

LÄS MER: Bingolottos ursäkt till tittarna efter omtalade inslaget i direktsändning

Efteråt förklarar han att inslaget föregicks av noggranna förberedelser. Samtidigt visar Bingolotto förståelse för de starka reaktionerna.

– En varning före inslaget där Martin stoppade in en gaffel i näsan och en nål i arm och kind skulle självklart varit på plats och vi ber i efterhand känsliga tittare för ursäkt om detta, säger Odelberg till Nöjeslivet.

Även om många är upprörda över fakirinslaget, finns det också en del tittare som uppskattade det lite udda tilltaget i Bingolotto.

”Så härligt med nya tag på en klassisk konstform, mer fakirkonster behövs i TV!”, skriver en nöjd tittare.

”Fantastiskt att en fakir är med! Vilken show!”, skriver en annan tittare.

https://www.facebook.com/bingolotto/photos/a.149219517103/10159016500457104

I programet bjöds tittarna även på traditionell dansbandsunderhållning när Lars-Kristerz spelade låten ”Här kommer Mårtensson”. Här kan man se deras framträdande:

Vad tycker du om detta? Skriv gärna en kommentar.