Bonde-Anders erkänner fusket bakom kulisserna – tog hjälp av TV4: ”Det var tufft…”

Travprofilen Anders Lindqvist, 71, har levt ett liv som många bara kan drömma om. Nu söker han en ny kärlek i ”Bonde söker fru – Jorden runt”.

Det visade sig vara svårare än han trott att hålla reda på alla kvinnor i programmet.

– Jag fick hjälp av inspelningsteamet för att hitta rätt tjejer. När jag träffade de som valts ut så hade jag deras namn nerskrivet i ena handflatan, säger han till Expressen.

Han har varit gift två gånge och har sju barn. Nu letar den kände travprofilen, tillika hästuppfödaren, Anders Linqvist efter en ny livspartner i TV4:s nysatsning ”Bonde söker fru – Jorden runt”.

71-åringen vann över 1500 lopp som aktiv kusk, bland annat stora segrar i Derbyt, Sweden Cup, Oslo Grand Prix och Sprintmästaren. Han har även tv-vana från tiden då han varit travexpert.

Läs mer: Henrik Kullander från Bonde söker fru har blivit pappa – visar upp nyfödde sonen

Sedan 28 år bor hästbonden i franska Grosbois en bit utanför Paris.

Linda Lindorff och Anders Lindqvist
Linda Lindorff och Anders Lindqvist. Foto: TV4/C More

Nu avslöjar han spelet bakom valet av kvinnor han tog med sig till gården.

– Det var mycket svårare än vad jag hade trott att välja ut de tjejer som skulle följa med mig till Frankrike. Jag fick så mycket brev att jag var tvungen att ta hjälp av inspelningsteamet, säger han till Expressen.

Dejtades i ett högt tempo

I början var det speed-dejting på Sundbyholms slott utanför Eskilstuna. Men det var ett för högt tempo för Anders.

– Allt gick så fort. Jag är ju 71 år och minns inte så mycket av samtalen med tjejerna. Jag fick hjälp av inspelningsteamet för att hitta rätt tjejer. När jag träffade de som valts ut så hade jag deras namn nerskrivet i ena handflatan, berättar han.

Anders Lindqvist har varit singel sedan 2018. Samma år opererades han för cancer. Redan 2005 upptäckte läkarna att han hade blodcancer, och för sex år sedan fann de en elakartad tumör i urinblåsan.

Han beskriver det själv som att han mått väldigt dåligt och ”varit nere på botten” på grund av cellgiftsbehandlingar och operationer.

I dag mår han däremot betydligt bättre. Han har gått igenom och upplevt extremt mycket i livet – men nu saknar han någon att dela allting med.

Anders Lindqvist med häst
Travprofilen Anders Lindqvist söker kärleken hemma i Sverige. Foto: TV4/C More

”Bevakad dygnet runt i två veckor”

Han vill hitta en kvinna som vill resa, äta gott och bo med honom i Frankrike.

Hur det gick med kärleksjakten i ”Bonde söker fru – Jorden runt” får han inte berätta. Däremot kan han säga ett och annat om själva inspelningen.

– Det var roligt att spela in programmen, men du ska veta att det var tufft emellanåt. Jag var bevakad dygnet runt i två veckor. Den enda gången jag inte hade en kamera framför näsan var när jag gick på toaletten. Det var inte så romantiskt egentligen att han en kamera i ansiktet hela tiden, men efter några dagar blev jag van, säger han.

Vad kul och modigt att du vågade ställa upp i programmet, Anders.

Hoppas att du lyckas hitta kärleken i ”Bonde söker fru – Jorden runt”.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev