Bonde-Susanna har fått nog – vädjar efter orden om gravidmagen: ”Kommentera inte kroppen”

Susanna Karlsson, även känd som ”Bonde”-Susanna, slår nu tillbaka efter kommentarerna om gravidmagen.

Det är många därute som drömmer om den där stora kärleken som slår omkull en totalt.

Fjärilar i magen, en trygg hand att hålla hårt i och att hitta personen som man vill bli gammal med.

I programmet ”Bonde söker fru” har vi fått se flera härliga kärleksrelationer som vuxit fram och många av dessa blomstrar än idag.

Läs mer: Linda Lindorffs ödesbesked – då lämnar hon Bonde söker fru: ”Så länge det…”

”Bonde”-Susanna och Hannes

Inte minst den mellan Susanna Karlsson och Hannes Haraldsson som medverkade i programmet år 2018.

– Det är väldigt roligt att ha den här historien att man träffades i Bonde söker fru. Jag såg ju senast på Ica alla bönderna på första sidan. Tänk att det där var jag för fyra år sedan, och nu står jag och tittar på tidningarna, det är så svindlande, har ”Bonde-Susanna” Karlsson tidigare sagt till Hänt.

Efter programmet har Susanna och Hannes blivit föräldrar till en liten pojke som heter Tor och just nu väntar de även ett syskon.

Redan i sommar är det dags och paret väntar nu tålmodigt på sin lilla älskling.

Men i och med graviditeten väljer nu Susanna även att slå tillbaka mot de kommentarer som människor tar sig frihet att yttra om hennes kropp.

Läs mer: ”Bonde”-Susannas starka ord – efter bilderna i TV4: ”Tårar”

Trött på kommentarerna

”Kommentera INTE kroppen. PUNKT. Fick ett otroligt bra dm från en följare vars chef sagt såhär till dom: det finns tre frågor att ställa dig själv innan du frågar/kommenterar eller kritiserar någon, får du ja på minst två av dessa så kan du överväga att säga det du tänkt. Annars var tyst. 1.Är det sant ? 2.Är det snällt? 3.Är det viktigt?,” skriver hon på sin Instagram och fortsätter:

”Den gravida kroppen verkar i vissas ögon vara mer okej att kommentera och skoja om än en inte gravid kropp. Har funderat mycket kring varför det är så (era egna funderingar kan ni gärna kommenteras under).

En teori jag har är att vissa tror att den gravida kvinnan är i ett tillfälligt tillstånd, att man på nått sätt inte anser att magen som växer tillhör hennes ”vanliga” kropp och därför är det okej att kommenterar och skämtar om något som inte är hennes. Lika så tänker jag om övriga kroppen som kan växa olika på oss som gravida. Vi befinner oss i en kropp som ”kommer försvinna så fort vi ammar” så den tar ingen skada nu att ”skojas” lite med.”

”Ska lära våra barn att vara snälla”

I samma inlägg lyfter hon hur vi borde prata med barn om vad som är okej och inte att säga om andra människors kroppar.

”När och hur ska de få lära sig vad som är rätt och fel att kommentera? Samhället och vuxna överlag verkar ju inte vara överens om vad man får säga till folk så jag tror nog vi föräldrar som vet får ta det ansvaret. Vi ska lära våra barn att vara snälla och inte låta dom ”råka” bli klumpiga med kommentarer bara för att vi ursäktade dom för att vara barn.”

Här kan du se hela inlägget:

Vi backar dig, Susanna!