Carolin Björnerhag ersätter i Bonde söker fru – bekräftar sin kärlekslycka

Därför tar Carolin Björnerhag över i ”Bonde söker fru” – bekräftar egna kärlekslyckan utanför rampljuset

Carolin Björnerhag bryter ny mark i ”Bonde söker fru” – när hon kliver in som vikarie för programledaren Linda Lindorff.
Den omtyckta Nyhetsmorgon-profilen berättar nu om chocken när hon fick frågan av TV4.
– Jag skrek rakt ut nästan, säger Björnerhag till Nöjeslivet.
Samtidigt bekräftar hon nu också sin egen kärlekslycka utanför rampljuset.

Linda Lindorff ut – Carolin Björnerhag in.

I ”Bonde söker fru – Vad hände sedan?” (som sänds på torsdagkvällen klockan 20.00 i TV4) får programmet får första gången någonsin (?) en ny programledare. Detta när den omtyckta tittarfavoriten från Nyhetsmorgon kliver in i programledarrollen som vikarie för Lindorff.

Björnerhag har genom åren gjort massor av härliga inslag i Nyhetsmorgon framför allt ute ”på fältet” där hon träffar människor och kändisar utanför tv-studion. Numer har Carolin även det egna inslaget ”Sänt i veckan” där hon summerar den gångna veckans mest omtalade klipp från morgonshowen.

Carolin Björnerhag i chock efter TV4:s fråga: ”Skrek rakt ut”

Artikeln fortsätter under bilden.

Nu belönas hon alltså med att få leda ett helt eget program.

När Björnerhag, som tidigare lett flera program också i radio, fick frågan om att leda ”Bonde söker fru – Vad hände sedan?” blev hon helt paff, och tackade ja på uppstuds.

– Jag skrek rakt ut nästan, efter vi hade lagt på luren! Det var inte alls vad jag hade förväntat mig. Det kändes som det var så långt bort. Jag blev skakad och rörd, det kändes otroligt stort och kul. Och i vanlig ordning med mig så sa jag ja direkt utan någon betänketid, haha. Det är bara att gasa på, säger hon till Nöjeslivet.

Att Carolin dels råkar vara en trogen ”Bonde söker fru”-tittare sen flera år, men också älskar mötet med människor, var så klart ingen nackdel när programmet skulle spelas in.

– Det är det jag älskar, få träffa folk och människor. De här underbara bönderna är de vanligaste människor man kan få äran att hänga med. Även om de fått lite tv-vana, så är de vanliga människor. Det var otroligt kul, spännande och inspirerade att få hänga med dem. Och att få höra deras historia efter ”Bonde söker fru” är bara kärlek. Det är ju det finaste man kan få se, folk som faller för varandra genom att skriva ett brev. Det var så kul att få träffa dem, säger Björnerhag.

Samtidigt är hon noga med att poängtera att hon bara kliver in tillfälligt som programledare för ”Bonde söker fru”.

Därför är inte Linda Lindorff med i ”Bonde söker fru – Vad hände sen?”

Anledningen till att Linda Lindorff inte kunde spela in just detta program? En krock i schemat.

– Hon gör så otroligt många program samtidigt, och det var helt enkelt en schemakrock under exakt samma period som inte gick att få ihop rent logistiskt. Då valde de någon annan som måste göra det, säger Carolin Björnerhag.

Pratade du något med Linda inför inspelningarna?

– Nej, jag har faktiskt inte pratat med Linda alls. Jag tänkte att jag inte vill härma henne på nåt sätt. Jag vill göra det på mitt eget sätt. Sen har jag så klart sett programmet i alla år och vet lite grann om upplägget och hur det går till. Det är ett otroligt ärofyllt uppdrag att få fylla hennes stövlar liksom. Jag hoppar bara ödmjukt in som vikarie för att hon inte kunde.

Artikeln fortsätter under bilden.

Linda Lindorff
Linda Lindorff var upptagen med annat och kunde inte medverka i ”Bonde söker fru – Vad hände sedan?”. Foto: TV4

Skulle du kunna tänka dig att leda ”Bonde söker fru” någon gång i framtiden?

– Jag tycker ju att Linda ÄR ”Bonde söker fru”. Om det nån gång skulle vara så att hon känner att ”jag är nöjd”, så är jag redo i så fall. Men det programmet är ju verkligen hon. Det är kanske lite för stora skor att fylla.

Kommer vi få se dig i andra sammanhang i olika program på TV4?

– Jag hoppas ju att det här kan ge lite ringar på vattnet, att folk förhoppningsvis ser att jag har mer att ge. Men vi får se. Jag har inte fått några förslag på något än.

Men i Nyhetsmorgon kommer vi fortsätta få njuta av ditt sällskap även efter nyår?

– Ja absolut, där kommer jag fortsätta!

Har du frågat någon programledarkollega på exempelvis Nyhetsmorgon om tips?  

– Nu kommer jag låta jättehemsk, men jag har faktiskt inte frågat om några tips. Inte för att jag på något sätt tror att jag inte behöver, men jag försöker bara vara mig själv så mycket som möjligt. Min kollega och producent Tomas (Schubert) och jag har pratat jättemycket mellan tagningarna, både om vilka frågor man ska ställa till deltagarna, men också när han tycker att jag börjar snacka för mycket stockholmska. Då kan han säga: ”Carro, glöm inte din dialekt!”, säger Carolin Björnerhag på knorrande västkustdialek och fyrar av ännu ett garv.

Artikeln fortsätter under bilden.

Foto: TV4

I programmet möter Carolin bland annat flera favoriter från 2021 års säsong, däribland den sedan i somras nyförlovade skogsbonden Mikael ”Backis” Backstulid och hans kära Evelina. Trion återvänder till platsen där allt började – på Sundbyholms slott.

– Det var så himla häftigt. För mig blev det nästan som ett studiebesök i ”Bonde söker fru”-världen, det var en sådan stark insikt, att ”men Gud, det är ju här det spelas in!”. Här hade de speed-dejterna och för mig som sett så många säsonger blev det häftigt på många olika sätt. Backis och Evelina är ju favoriter. Backis bjuder så himla mycket på sig själv. De är precis lika härliga och roliga allihop, men det var så fint att de här två fick komma tillbaka till slottet. Det blev en bra start.

Programledare Carolin Björnerhag möter Mikael "Backis" Backstulid och hans fästmö Evelina på platsen där allt en gång började i "Bonde söker fru" 2021. Foto: TV4
Programledare Carolin Björnerhag möter Mikael ”Backis” Backstulid och hans fästmö Evelina på platsen där allt en gång började i ”Bonde söker fru” 2021. Foto: TV4

Dessutom träffar Carolin mjölkbonden Pär Eric ”Peja” Nilsson som också medverkade i fjolårets upplaga av ”Bonde söker fru”.

– Var det på någon gård där det verkligen var drama förra omgången så var det ju hos Peja. Det var något jag var väldigt nyfiken på, att få höra hur det har gått, säger Carolin Björnerhag och fortsätter:

– Han är så fin, Peja. Väldigt varm, öppnar upp sig jättemycket och berättar att det har varit lite tufft för honom. Det sista han ville var att ha drama på sin gård, och i slutändan var det enda han fick just drama. Han öppnade upp sig väldigt mycket om hur det varit efteråt.

Dessutom hälsar Björnerhag på hos Joacim Rickling och Caroline Kejbert som tidigare bland annat också haft en egen TV4-serie, ”Bondeparet”. Familjen har sedan de båda fann varandra i kärleksprogrammet utökats med två barn.

Hur var mötet med ”Bondeparet”? 

– Även det superkul, de är ju också favoriter. Vi klickade väldigt fint. Det känns som vi är väldigt lika, framför allt jag och Caroline. De är så himla härliga, har många järn i elden och nu precis fått ett till barn. De är så fina tillsammans. Det var verkligen kul att få åka dit och se hur de byggt upp ett liv tillsammans.

Artikeln fortsätter under bilden.

Bondeparet Joacim Rickling och Caroline Kejbert i samspråk med Caroline Björnerhag. Foto: TV4
Bondeparet Joacim Rickling och Caroline Kejbert i samspråk med Caroline Björnerhag. Foto: TV4

Bekräftar egna kärlekslyckan: ”Har mitt på det torra”

Men det är inte bara Bondeparet som träffats av Amors pilar. Även programledare Björnerhag bekräftar nu att hon kilar stadigt utanför tv-rutan.

Hur står det till själv med egna kärlekslivet?

– Om jag själv är singel? Nej då, jag har mitt på det torra så att säga, säger Carolin och skrattar.

– Vi har varit ihop sen i mars, men jag har väl valt att inte gå ut med det offentligt på något sätt. Dels vet jag inte om jag tycker det är så intressant, det är något jag håller för mig själv eftersom han inte har något intresse av att vara en offentlig person. Än så länge i alla fall, säger Björnerhag.

Har du själv några bra dejtingtips att bjuda alla kärlekstörstande tittare på? 

– Ha ett öppet sinne, är mitt bästa tips. Att man inte behöver veta allt från första stund. Det tror jag är vanligt annars, att många känner efter och ställer sig frågan, ”är det här mannen eller kvinnan i mitt liv?”. Man behöver inte veta det förrän kanske efter de första tio gångerna. Sen kan man börja känna efter om det är så. Tills dess är det viktiga att fråga sig själv, ”vill jag träffa den här personen en gång till?” Ja eller nej. Det var så jag tänkte, att det räcker att blicka en dejt framåt.

LÄS MER: Peja om tuffa tiden efter dramat i ”Bonde söker fru” – bryter tystnaden om livet ett år senare

Till sist, vad önskar du dig i julklapp?

– Ska man citera Fröken Sverige kanske, fred på jorden? Men det är väl faktiskt vad man önskar sig just nu. Och att alla nära och kära får vara friska.

”Bonde söker fru – Vad hände sedan?” sänds torsdag 22 december klockan 20.00 i TV4 och här på TV4 Play.

Foto: TV4

Så härligt att höra, Carolin! Vi önskar dig all lycka och en riktigt god jul.

Skriv gärna en uppmuntrande kommentar om denna stjärna!