Jimmy och Erik var rivaler i Bonde söker fru – så är deras relation i dag: ”Haft terapisamtal”

Jimmy Erik Bonde söker fru

Foto: TV4

Båda tävlade om bonden Mimmis kärlek i ”Bonde söker fru”. Jimmy och Erik var kvar ända till slutet – men trots att Mimmi valde att fortsätta dejta Jimmy rann det hela ut i sanden.

Nu berättar 31-åringen från Halmstad om relationen med rivalen Erik.

– Vi vet allt om varandra, säger han till sajten Filmtopp.

Han tog snabbt rollen som en ledare och en ”extrapappa” i gruppen av män som alla sökt in till TV4-programmet. Trots att det var många som ville ha Mimmis, 28, kärlek i säsongens ”Bonde söker fru” var Jimmy Olofsson, 31, väldigt öppen och snäll med sina konkurrenter.

Det har han fått kredd för i efterhand.

Läs mer: Så är relationen egentligen mellan Mimmi och Jimmy i dag – efter inspelningarna av Bonde söker fru

Han berättar om sin upplevelse från sommarveckorna på gården på Öland för sajten Filmtopp.

Jimmy Olofsson dejtade Mimmi Åsenius i Bonde söker fru 2023. Foto: TV4

– Det bästa har varit alla nya bekantskaper och hur det var att göra TV! Har fått så många nya vänner, många av oss killar kom väldigt snabbt överens och vi ses och hörs än idag. Något jag tar med mig från att göra resan ihop med grabbarna är att jag är bra i grupp, några av dem tackade mig för hur jag var i gruppen, tog hand om dem, peppade, satte ord på vissa saker, var lugn och trygg i stressande situationer osv. Det var riktigt kul att göra tv, jag gillade att ha kameran i närheten, jag fick energi av det, säger han.

Mimmi avslutade allting

Trots att Mimmi till slut valde att fortsätta dejta Jimmy så blev det ingen varaktig relation mellan dem.

– Det var fantastiskt. Från min sida kände jag bara att ”det här är helt rätt.” Och jag kände samma sak från hennes sida också, faktiskt, sa han i det sista avsnittet av ”Bonde söker fru”.

Men bara ett par dagar senare valde Mimmi att avsluta allting.

– Jag kände väl ganska snabbt efter slutvalet egentligen att det inte kommer funka mellan mig och Jimmy, så valde jag att avsluta det, berättar hon i programmet.

Hon säger i efterhand att hon inte kände något pirr i magen och att hon då i stället valde att ringa honom och leverera ett ärligt besked.

– Man kan inte tvinga fram känslor, så då valde jag att ringa Jimmy och säga det att ”jag är jätteledsen, men de rätta känslorna finns inte där.”

Ledsna miner från Jimmy när Mimmi nobbade honom. Foto: TV4

Jimmy blev väldigt förvånad när han fick reda på hennes beslut.

– Det tycker jag är sjukt märkligt. Att gå från den känslan på slutvalet till ingenting, det är bara fyra dagar mellan, det tycker jag är konstigt. Det har varit tuffare på resan nu än vad jag trodde. Jag trodde mina känslor hade svalnat väldigt mycket för henne, men nej de finns kvar där ändå har jag märkt, säger han.

Umgås med de andra killarna

Jimmy har berättat att han i dag inte har någon som helst kontakt med Mimmi. I stället lever han på som vanligt med sitt liv som gymnasielärare i historia i Halmstad.

Däremot finns det ett par personer som han faktiskt har fortsatt kontakt med.

Bland annat har han i dag en bra relation med Erik Svensson som var den kille som Mimmi valde bort i sistarundan. De målades upp som rivaler, men hade en god vänskap redan när programmet spelades in.

– Jag klickade först och bäst med Kalle och David. Jag fick en känsla av att de var mest lika mig, på olika plan! Delade rum med Erik, både på slottet och på gården, så vi fick en stark relation, sedan så bor vi nära varandra idag (Erik bor i Falkenberg) vilket hjälper till. Vi snackade väldigt mycket om äventyret där på slottet och gården också, oerhört skönt att ha någon man kan diskutera detta med, vi vet allt om varandra, säger han till sajten Filmtopp och fortsätter:

– Erik och jag har haft lite terapisamtal i telefon med varandra efter avsnitten, skönt att ha någon att bolla med, vi har behövt varandra. Joel har jag också mycket  kontakt med, en hel del med Martin också och sedan är Emil P med på ett hörn också! Jag har Tomas och Simon på snap men hörs inte så ofta! Emil E vet jag inte, vi klickade bra där men han har jag inte fått tag på nu efteråt, jag var väl tydligen inte tillräckligt ”lantlig” för honom. 

Vad spännande att höra att ni har fortsatt kontakt och kommer bra överens. Eftersom det inte blev någon kärlek för någon av er var det ju i alla fall kul att några härliga vänskapsband knöts under sommaren.

Tack för en underhållande säsong av ”Bonde söker fru”

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Exit mobile version