Jimmy bryter tystnaden om mardrömsnatten med Bonde-Mimmi – stora oron: ”Så ledsen”

Bonde-Mimmi såg en framtid ihop med brevskrivaren Jimmy. Därför valde hon att fråga honom om han ville stanna kvar på hennes gård.

Det trodde han inte efter parets sista dejt, då hon hotade att skicka hem båda killarna.

– Jag blev så ledsen. Jag gråter i kanske två timmar – jag kunde inte se det komma, säger han i Hallandsposten om det plötsliga beskedet.

Köttbonden Mimmi Åsenius, 28, från Öland hittade till slut kärleken i historieläraren Jimmy Olofsson, 31, från Halmstad. I hennes sista val i årets ”Bonde söker fru” behöll hon Jimmy och skickade hem Falkenbergs-bördige Erik Svensson.

– Jag har valt att dejta vidare Jimmy, om han vill. Jag kan inte sätta ord på varför, riktigt. Jag fick gå på magkänslan, säger hon till Erik i programmet.

– Du är helt underbar. Du kommer göra någon, väldigt väldigt lycklig, fortsätter hon.

Mimmi och Jimmy, Bonde söker fru
Mimmi och Jimmy i ”Bonde söker fru”. Foto: TV4

Blev en chock för Jimmy

Till Jimmy sa hon orden:

– Det finaste med dig är att du lyssnar, tar in det jag säger och jag tyckte väl ändå i slutändan att om du skulle vilja, så… Så vill jag gärna fortsätta umgås med dig.

Han blev då otroligt glad när han fick höra hennes motivering. Kanske var det för att beskedet kom lite som en chock för Jimmy. Anledningen är att det hände en grej under deras sista dejt på fornborgen Eketorps borg på södra Öland dagen innan det stora valet.

– Vi pussar varandra var femte sekund, det är så mycket kärlek i luften. Det är så extremt laddat. Det märker man att alla andra ser när de tittar på oss. De tindrar med ögonen. Det var en kanonkväll med gott käk. Vi skojade mycket och klickade bra. Jag fick hybris när jag satt i synkarna. ”Hur kommer det gå?”. ”Jag tar det! Det finns inte en chans att hon inte tar mig”, berättar han för lokala Hallandsposten.

Läs mer: TV4:s stora tabbe i ”Bonde söker fru” – så röjs böndernas slutval för tittarna i förväg

Men vid midnatt kom Mimmi med ett, enligt Jimmy, obegripligt besked. Efter en riktig kanondejt med mycket mys och varma känslor var hon plötsligt osäker.

– Sen ska vi gå hem i natten och då vill hon säga några grejer till mig, säger Jimmy.

Mimmi, Bonde söker fru
Mimmi Åsenius. Foto: TV4

Fick honom att gråta i timmar

Kamerorna är då släckta, så ingen annan lyckas uppfatta vad som sägs mellan de två.

– Då säger hon två grejer till mig, som rockar min värld upp och ner. Jag blev så ledsen. Hon säger dels vad hon känner för den andra killen, Erik. Jag fattar inte hur man kan ha sådana känslor för två, när jag kände väldigt starkt för henne. Men sen säger hon en grej till: ”Jag kanske inte ska välja nån av er. Jag känner inte så mycket just nu”, säger han och fortsätter:

Jimmy, Bonde söker fru
Jimmy blev ledsen när han fick beskedet från Mimmi. Foto: TV4

– Detta var dagen innan slutvalet. Jag blev så ledsen. Jag gråter i kanske två timmar – jag kunde inte se det komma. Jag kunde inte fatta det. Vi försonades på slutet och det var skönt att hon då sade: ”Det var fint att du gråter ut, då vet jag att du är seriös med det”.

Jimmy berättar att snacket med Mimmi tog lång tid. Han kom inte hem förrän 02.30 på natten – och då låg Erik vaken i sin säng. När Erik hade varit på sin sista dejt var han hemma vid 20-tiden, så det är inte konstigt att han blev misstänksam när Jimmy kom så sent.

De båda männen försonades i en kram sedan dagen efteråt och är vänner i dag. De fick separeras när Mimmis besked skulle lämnas. Det var viktigt att de inte var på samma plats och att de inte visste vem som skulle prata med henne först.

Allt för att bibehålla spänningen. Ingenting fick sippra ut på förhand.

Läs mer: Därför valde Alexandra att lämna Bonde-Jens egentligen – anledningen till beslutet: ”Jag avskydde att…”

Lyckligtvis för Jimmys del hade Mimmi ändrat sig. Hon valde inte Erik… och hon valde inte heller att skicka hem båda. Utan hon valde att fortsätta tillbringa sommaren med honom.

Stort grattis till er båda att ni hittade kärleken i somras. Mimmi och Jimmy – ni är ett fint par.

Vad tycker du om deras resa i ”Bonde söker fru”? Dela, gilla och kommentera gärna artikeln.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev