Tittarnas tuffa kritik efter bilderna i Bonde söker fru – agerandet väcker känslor

Foto: TV4

Bönderna och brevskrivarna har börjat lära känna varandra lite närmare.
Samtidigt möts nu ”Bonde söker fru” av kritik från tittarna.
Bilderna i tv-rutan väcker känslor.

Jakten på kärleken är i full gång i ”Bonde söker fru”.

Nu sänds de förinspelade avsnitten från i somras, där programledaren Linda Lindorff försöker vägleda de kärlekstörstande bönderna i dejtingdjungeln.

Många deltagare har genom åren funnit kärleken i TV4:s dejtingprogram, som nu går in på sitt 18:e raka år i rutan.

I år är det tre bönder som deltar: köttbonden Mimmi, 28, från Öland, kött- och spannmålsbonden Jens, 27, från Hedemora samt strutsbonden Michael, 57, från Falköping.

Artikeln fortsätter under bilden.

Bonde söker fru-deltagarna 2023. Foto: TV4

Därför försvann en av bönderna

Tv-tittarna har vant sig vid att det brukar vara fyra deltagare, men i år har en av bönderna dragit sig ur, meddelade TV4 tidigare i somras.

– Denna säsong kommer det medverka tre bönder. Detta då vi i dialog med bonden landat i att han inte kommer att vara med i årets säsong av Bonde söker fru. Av hänsyn till de som berörs har vi inte möjlighet att gå in på omständigheterna som ligger bakom, sade Clara Tengbom, exekutiv producent, i ett uttalande då.

I tisdagens avsnitt var det dags för speeddejting och deltagarna fick då möjlighet att lära känna varandra lite bättre.

Samtidigt möts nu programmet av kritik från tittarna.

Kritiken mot nya Bonde söker fru

Efter att tisdagens avsnitt sänts har hundratals läsare hört av sig till Nöjeslivet via Facebook med åsikter om programmet.

Och bilden av produktionen är splittrad.

Artikeln fortsätter under bilden.

Foto: TV4

Flera tittare efterlyser nämligen att det ska ”hända mer”.

– Bra program men tycker de ska hända lite mer på en timme, men där kommer nog att uppstå kärlek vi får vänta och se, skriver en tittare i en kommentar på Nöjeslivets Facebook-sida.

Flera tittare vänder sig emot upplägget – och menar att böndernas val av brevskrivare de vill fortsätta träffa kunde ha visats redan i onsdagens avsnitt.

Nu får tittarna snällt vänta till nästa vecka, innan detta avslöjas.

– TV4 drar ut på det alldeles för länge tycker jag. Vi borde ha kunnat få se lite fler val, skriver en tittare i en läsarkommentar på Facebook.

Artikeln fortsätter under bilden.

Foto: TV4

– Bra program men upplägget är lite si så där, hoppar lite fram och tillbaka. Hoppas resten av serien blir lite mer sammanhållande, skriver en annan tittare.

I år är det alltså ”bara” tre bönder som söker kärleken. Detta sedan den fjärde hoppat av inspelningarna. Och det påverkar tittarupplevelsen, menar flera.

– Tråkigt att det bara är tre bönder! Blir lite långtråkigt, skriver en tittare i en kommentar på Nöjeslivets Facebook-sida.

– Ganska segt händer för lite, skriver en annan tittare.

– Utdraget och segt. Händer inget. Kan bara bli bättre, skriver en tredje.

Får också ros: ”Bättre än matprogram”

Samtidigt är det också många tittare som ser fram emot kommande avsnitt.

– Roligt att se trevliga människor, bättre än mat- och kakprogram. Ser fram imot kommande program med natur och ev kärlek, skriver en tittare.

– Gillar programmet och ser fram emot nästa program. Önskar verklige lycka till till dem var och en, skriver ytterligare en tittare.

– Ja det är spännande. Verkar vara många trevliga som har sökt. Är nog inte några lätta val för bönderna. Men hoppas det går och slutar bra, skriver en tredje.

Vi kan bara hålla med om det senare, stort lycka till alla inblandade!

Vad tycker du om programmet i år? Skriv gärna en kommentar.

Exit mobile version