Sofia Ståhl om insikten efter tiden med Tareq Taylor – bryter tystnaden om kampen: ”Livet känns…”

Sedan förra året är Sofia Ståhl och Tareq Taylor ett kärlekspar.

Men vägen dit var inte helt enkel för Sofia, vilket hon nu har berättat om i en krönika.

Det var i fjol som hälsocoachen och författaren Sofia Ståhl, 35, och stjärnkocken Tareq Taylor, 54, gick ut med att de funnit kärleken hos varandra.

Tareq hade bara året innan det kommit ut ur sitt äktenskap med Kristina, efter 26 år tillsammans.

Då han ville hålla exet ute från rampljuset så var han länge tyst om skilsmässan. Men i en intervju med Allas öppnade han så småningom upp sig.

– Det där är baksidan på myntet att även det som är jobbigt syns mycket mer än vad man har behov av. Det värsta är inte för mig egentligen eftersom att jag är den som har valt, och fått möjligheten, att bli en offentlig person på det sättet. Det är värre för dem som har valt att inte synas att behöva läsa om saker och ting på alla håll och kanter, sa han då och fortsatte:

– Av den anledningen har jag inte pratat om det över huvud taget.

Några månader senare visade det sig att han funnit kärleken på nytt – i 19 år yngre Sofia.

Tareq Taylor
Foto: SVT

Men det var inte bara Tareq som gått en tuff väg tills kärleken kom in i livet igen.

Sofias svåra år innan Tareq

Sofia Ståhl berättar i sin krönika i Femina om de tuffa åren innan allt skulle falla på plats igen.

Min dotter fyller sex år i höst. Sedan hon kom till världen 2017 har jag levt fler liv än jag trodde var möjligt. När hon kom – kärnfamiljen, nygift och på väg till ett större boende. När hon fyllde två – nyskild och singel för första gången sedan tjugoårsåldern. Nu när hon fyller sex – bonusfamilj med min kille”, skriver Sofia i sin krönika.

LÄS MER:

Tiden efter att hennes dotter föddes skulle komma att bli tuff. Inte nog med att hon blev skild och ensamstående mamma, under tiden kämpade hon också med att sköta det egna företaget med allt vad det innebär.

Hon beskriver även utmaningen med att gå igenom en svår förlossning, samtidigt som hon har en utmattning i bagaget och ändå vara tvungen att få allt att fungera trots omständigheterna.

Insikten efter tuffa tiden

Men när hon nu blickar tillbaka så har hon kommit till insikt och känner att det gjort henne till en starkare individ.

Tid har gått, sår har läkt och nu är en annan tid. Jag vet att de här sex åren har förändrat mig i grunden på bästa tänkbara sätt. De sex år som gått har fått mig att inse hur förbannat stark jag (vi alla!) är. Att vi besitter en enorm kraft inuti, betydligt mer än vad vi tillåter – och tror på”, skriver Sofia.

Tillsammans med Tareq har Sofia startat om på nytt och fått en bonusfamilj. Tareq har sedan tidigare en dotter som är 20 år.

Sofia Ståhl
Foto: Instagram/@staahlsofia

Och det verkar onekligen som att Sofia är nöjd med hur livet blev till slut.

Livet känns och livet är i oss hela tiden. Jag blickar tillbaka på de senaste åren och känner stolthet. Att våga byta riktning och ta beslut som ledde mig in på andra vägar än de utstakade är det svåraste och mest utmanande jag gjort. Jag vill fortsätta leva precis så. Ändra riktning, bryta upp, förändra, utvecklas, prova nytt, utforska, lära mig och kastas ut. Är för evigt tacksam för att jag vågade”, skriver Sofia Ståhl i Femina.

Vilka fina insikter du kommit fram till Sofia. Hoppas att du känner dig lycklig och till freds numera.

Vad tänker du om Sofia Ståhls ord? Skriv gärna en kommentar på Facebook och berätta!