Carina Bergfeldts nya oväntade drag i SVT – efter succén på Kristallen: ”Kamera uppkörd i ansiktet”

Foto: Kristoffer Klarén, SVT/Stina Stjernkvist/SVT

Efter prisregnet på Kristallen-galan.
Här är Carina Bergfeldts nya SVT-uppdrag.
Programledaren låter sin bror utforska sina svenska rötter i höstens nya satsning.

Carina Bergfeldt gjorde stor succé på helgens Kristallen-gala. SVT-profilen tog hem det tunga priset som årets kvinnliga programledare på tv-branschens stora festlighet som direktsändes i public service-kanalen.

– Jag är så glad att jag vann ”årets programledare” med just David Sundin, (även om jag olyckligtvis råkade få med mig hans pris hem istället), och jag är så himla glad för er. Tänk att ni har ringt och röstat, tänk att ni har satt er på fredagarna och tittat, och tänk att ni skrivit här att jag ska stå rakryggad när det blåser, skrev Carina Bergfeldt på Instagram efteråt.

SVT:s talkshow-värdinna återkommer med sitt eget program efter årsskiftet. Men innan dess väntar ett nytt uppdrag. Bergfeldt leder nya satsningen ”Det här är ditt land” – en programserie där journalisten och programledaren möter sin bror Jeffrey Nielsen från USA. Det var för två år sedan som Bergfeldt via ett DNA-test fick reda på att hon hade en okänd bror på andra sidan Atlanten.

Den mesta kontakten hade hållits över internet, men i somras kom Jeffrey till Sverige för att bygga vidare på relationen med sin nyfunna familj och söka sina biologiska rötter.

”Med sig har han sin fru, sin nyfödda son och en hemlig idé om att starta ett nytt liv i det förunderliga landet Sverige”, skriver SVT i ett pressutskick.

Foto: Stina Stjernkvist/SVT

– Det var tre exrremt intensiva veckor när vi spelade in, men också sjukt roligt. För hur ofta umgås man i vuxen ålder med sina syskon? Nu fick vi göra det i tre veckor och visserligen med en kamera uppkörd i ansiktet hela tiden vilket inte är det roligaste kanske, men vi hade väldigt kul, säger Carina Bergfeldt till Nöjeslivet.

Programmet börjar sändas torsdag 25 november 21.00 i SVT1 och visas i fyra delar.

– Tanken med det hela för SVT var att vi skulle utmana svenskarnas bild av sig själva lite. Vi har ett sätt att se på oss själva, vårt samhälle hur vi tror att vi är. Sen kommer det in en amerikan här, som ser på allt med dunderamerikanska ögon och som nyligen fått reda på att han är halvsvensk och och ifrågasätter det där.

Foto: Stina Stjernkvist/SVT

Tittarna har tidigare fått möta både Carina och Jeffrey i tv.

– Vi gjorde ju först en dokumentär som bara handlar om detta. Sedan den sändes har jag fått höra från så många människor som också berättat hur de hittat en halvbror genom att ha tagit DNA-test. Det har varit helt galna historier. Jag tror det också slog an en sträng, att det här är mycket vanligare än man tror. DNA visar att sanningen är därute. DNA ljuger inte, säger Carina Bergfeldt.

Hon förklarar att de båda upptäckt en del likheter hos varandra.

– Jag tror att det också talar till människor att se hur det är för två helt vanliga personer som har ett liv som vuxna och att hitta varandra som syskon. Vi har vissa likheter, vi ser skrattgropar och sneda tänder som påminner om varandras, men sedan ska vi också bygga syskonskap. Det är speciellt att göra det i vuxen ålder. Den kombinationen tycker jag ska bli intressant att följa.

Carina och Jeffrey. Foto: Kristoffer Klarén/SVT

”Det här är ditt land” har premiär 25 november i SVT1.

Vad tycker du om detta, ska du följa Carinas nya program? Skriv gärna en kommentar på vår Facebook-sida!

Exit mobile version