Därför är Anna Lindmarker portad från TV4 – stoppas från comeback i rutan: ”Så länge…”

Anna Lindmarker öppnar för att göra comeback i rampljuset.
Samtidigt som hon stormtrivs med sitt nya liv, bekräftar TV4-stjärnan nu att hon fått erbjudanden.
– Ja, ganska omgående, säger hon till Aftonbladet.
Men någon omedelbar comeback på TV4 lär det inte bli tal om.

Anna Lindmarker, 63, har i över 25 års tid varit en av TV4:s mest profilerade nyhetsankare. Ända sen 1997 har hon med tydlig stämma guidat tv-tittarna genom senaste nytt i kanalens nyhetssändningar.

Men innan dess tjänstgjorde hon faktiskt under många år hos konkurrenten SVT och i kanalens nyhetsprogram ”Aktuellt”. Men det är förstås som TV4-profil de flesta förknippar henne med.

LÄS MER: Anna Lindmarkers förtvivlan – stora sorgen med TV4-kollegorna: ”Vi kommer att sakna dig för alltid”

Lindmarker inledde journalistkarriären tidigt, och blev kanske tidigt inspirerad i hemmet? Hennes pappa Ingmar Lindmarker arbetade nämligen som utrikeskorrespontent – och via pappas jobb fick Anna en uppväxt i såväl New York, som Moskva och Washington DC.

Artikeln fortsätter under bilden.

Foto: TV4

Därför slutade Anna Lindmarker på TV4

I mitten av november förra året avslöjade Lindmarker själv att hon kliver av rollen som nyhetsankare på TV4 efter över 25 år.

I en intervju med egna kanalen berättade hon att beslutet var fattat bland annat på grund av en ”omorganisation” på TV4.

– Det är en omorganisation, vi sparar och det blir en övertalighet i programledargruppen. Då fick jag frågan och tänkte först: nej, varför då? Aldrig i livet. För jag älskar ju journalistik, jag älskar mitt jobb. Men det var en process. Jag ändrade mig, och tänkte att: vad tusan, jag är ganska sliten och har haft några jobbiga år. Det här är ju en möjlighet att få jobba med andra saker, sade hon då till egna kanalen.

Artikeln fortsätter under bilden.

Anna Lindmarker. Foto: TV4

Senare gästade hon också SVT:s talkshow ”Carina Bergfeldt” och öppnade upp om vad som egentligen låg bakom avskedet. Enligt Lindmarker hade hon fattat beslutet på egen hand.

– Det är alltså ingen som har tvingat mig att sluta, oavsett vad tidningarna skriver, utan jag fick välja själv, sade Lindmarker i SVT:s ”Carina Bergfeldt”.

Men det hela var inte utan viss tvekan. När Lindmarker väl kommit till insikten att det bästa är att sluta på TV4 tog känslorna över.

– Det var kullerbyttor inombords. Då kände jag efter, och jag är inte bra på att känna efter men gjorde det då, och då kände jag att den här tröttheten som kommit de två senaste åren, att det fanns en djup trötthet inombords. Då bestämde jag mig för att ta hänsyn till mig själv. Då tog jag det beslutet, sade Lindmarker i SVT.

Lindmarker öppnar för comeback – portad från TV4: ”Mycket bra deal”

Samtidigt öppnar nu Lindmarker för att göra comeback i jobbsammanhang. 63-åringen menar att hon inte är riktigt klar ännu med sitt värv.

– Det tror jag inte. Nu har jag ju skaffat en valp som heter Tingeling. Dels för att det är jätteroligt att ha hund, dels för att jag behövde vila och med valp så går det inte att jobba. Jag ”vaccinerade” mig med valp för att inte säga ja till olika erbjudanden, säger hon nu i en intervju med Aftonbladet.

Den före detta TV4-stjärnan lär dock inte göra en återkomst på sin tidigare arbetsplats, i alla fall inte i första taget. Trots det har hon redan överösts med förslag …

– Ja, ganska omgående, men jag tackade nej och sedan hoppas jag att jag kanske kan hoppa in någonstans till hösten och ta några pass här och där. Däremot är jag portad på TV4 i två år eller så länge Telia äger det. Men tiden går ju ganska fort, säger Lindmarker till tidningen.

Hon berättar att hon är tacksam för den uppgörelse hon lyckades träffa med TV4 gällande sitt avsked.

– Ja, det var en mycket bra deal, säger hon.

Vi önskar dig allt gott, bästa Anna! Tack för alla år i rutan. Hoppas vi får se dig igen snart!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Exit mobile version