Därför haltar Sofias änglar-stjärnan i nya programmet – olyckan utanför rampljuset: ”Inte kul”

Sofias änglar-profilerna Johnnie Krigström, Sofia Wistam och Mattias Särnholm är tillbaka i nya Kanal 5-satsningen Stugdrömmar. Foto: Kanal 5/TT

Sofias änglar-profilerna Johnnie Krigström, Sofia Wistam och Mattias Särnholm är tillbaka i nya Kanal 5-satsningen Stugdrömmar. Foto: Kanal 5/TT

Tre blir fyra när ”Sofias änglar”-profilerna återförenas i nya Kanal 5-satsningen ”Stugdrömmar”.
Men strax innan inspelningarna drabbades Mattias Särnholm av ett bakslag.
– Jag klantade till det, säger han till Nöjeslivet.

I höstas återförenades ”Sofias änglar”-profilerna framför kamerorna.

Artikeln fortsätter under bilden.

STOCKHOLM 20170901 Johnnie Krigström, Sofia Wistam och Mattias Särnholm anländer till årets Kristallengala på Stockholmsmässan på fredagen. Foto: Jonas Ekströmer / TT

Nu har nya Kanal 5-satsningen ”Stugdrömmar” premiär. I programserien, som sänds på onsdagar, får tv-tittarna följa programledarna Sofia Wistam, Mattias Särnholm och Johnnie Krigström till de mest avlägsna platserna i Sverige.

Den här gången utökas dessutom trion med en fjärde profil – när Gustav Ovland, känd från SVT:s ”Husdrömmar”, kliver in i programledarrollen.

LÄS MER: Sofia Wistams glädjebesked – återförenas med ”Sofias änglar”-profilerna i ny satsning: Äntligen

Artikeln fortsätter under bilden.

Programledare för Stugdrömmar i Kanal 5 är Mattias Särnholm, Gustav Ovland, Sofia Wistam och Johnnie Krigström. Foto: Fotograf Linus Hallsénius, Warner Bros. Discovery

Sofia Wistam tillbaka i rutan med Johnnie, Mattias – och Gustav

I premiäravsnittet reser kvartetten till den lilla ön Grisslan utanför Höga kusten. Där finns ett gammalt fiskeläger med anor från 1600-talet, och här ska de rädda en gammal fiskestuga till framtida generationer.

– Det är väldigt Sverigeromantiskt och stugfokuserat. Det är inte permanentboenden utan fritidsboenden som vi gör i ordning, säger Mattias Särnholm till Nöjeslivet.

Hur vill beskriva samarbetet med Sofia och Johnnie? 

– Vi har ju en ny kamrat i form av Gustav, så vi är fyra nu. Jag, Johnnie och Sofia känner varandra utan och innan sen tidigare. Jag trodde kanske på förhand att det här skulle bli lite av en utmaning för Sofia. Hon är inte så traditionell fjäll- och naturmänniska, utan känns kanske lite mer Stureplan. Men hon har verkligen stormtrivts. Hon har tyckt det var superhäftigt och härligt och verkligen blommat upp i naturen. Jag tycker verkligen hon har omfamnat den ödsliga fjällmiljön.

– Och med Gustav det tog bara timmar innan allt kändes helt naturligt, säger Mattias Särnholm.

Han ser fram emot att ”Stugdrömmar” nu får premiär, och hoppas att den kan falla många tittare i smaken.

Artikeln fortsätter under bilden.

Foto: Warner Bros Discovery

– Vi svenskar älskar ju våra stugor. Att få bryta upp från vardagen och flytta ut till våra stugor. De ligger ofta på coola och lite annorlunda ställen. Ibland på de mest fantastiska platser, men som också kan vara svårtillgängliga. I programmet får man se en del av Sverige man aldrig ser annars. Häftiga stugor med väldigt ball historia.

Särnholm utlovar flera vackra miljöer.

– Det blir olika nedslag i Sverige. Alltifrån längst uppe vid Riksgränsen till Halland, Orust och Nyköpings skärgård på Rensholmen. Vi har verkligen rört oss runt bland alla avkrokar.

Artikeln fortsätter under bilden.

Foto: Fotograf Linus Hallsénius, Warner Bros. Discovery

Olyckan strax innan inspelningarna

Programmet spelades in med start i september – men kort dessförinnan drabbades Särnholm av ett bakslag som också fick konsekvenser framför kamerorna.

– Det hände precis innan. Bara fem dagar innan vi skulle börja med inspelningarna var jag på solsemester i Italien. Så skulle jag hoppa ner i en pool men det slutade med att jag spräckte hälbenet. Det blev gips i sex veckor, plaststövel och hoppa runt på kryckor. Det var för att jag klantade till det.

Låter som det måste ha gjort ont?

– Ja, fan att spräcka hälbenet är inget kul. Det är fortfarande inte helt bra.

LÄS MER: Sofia Wistam om framtiden för ”Sofias änglar” – nya beskedet efter beslutet om nakensåpan

”Stugdrömmar” har premiär på onsdag 1 februari klockan 20.00 i Kanal 5 och Discovery plus.

Foto: Fotograf Linus Hallsénius, Warner Bros. Discovery

Vi hoppas att allt blir bättre med hälbenet, Mattias!

Skriv gärna en uppmuntrande kommentar på vår Facebook-sida!

Exit mobile version