Därför lämnar Farmen-Wincent redan sommarens inspelning – har en uppgörelse med TV4

Inspelningen av nästa ”Farmen”-säsong är i full gång. I vanlig ordning är Hans Wincent med som mentor och läromästare åt deltagarna.

Men nu meddelar han att han lämnar inspelningen – han har en speciell uppgörelse med TV4.

2017 gjorde Hans Wincent, 52, entré som deltagarnas extra stöd och vägledare inne på ”Farmen”. Han tog över efter Gutta Andersson som hade haft rollen 2001-2017.

Nu är inspelningen inför 2025 års säsong i full gång och Wincent är således inne på sin åttonde säsong.

Inför den här sommaren har det varnats extra mycket för mygg.

”Det är ett huvudbry…”

Programledaren Anna Brolin, 44, har exempelvis varit väldigt bekymrad.

– Fotograferna och all personal har kepsar med inbyggt myggnät. Det kan jag inte jag ha när jag är i bild. Men i pauserna. Och så har vi förstås jättemycket, verkligen jättemycket myggspray av alla de sorter. Nästan så att det blir överdos, sa hon till Expressen för ett tag sen.

– Och där brukar jag mixtra med märken för att se vilka som fungerar bäst. Jag har till och med testat medel som ska bita på myggor i tropikerna. Så det är ett huvudbry inför ”Farmen”-säsongen nu. Men det är ändå mest synd om deltagarna, fortsatte hon.

Hans Wincent är inte lika nojig över vad som väntar nu i insektsväg.

– Det är klart att det finns mycket mygg men det finns det alltid i de småländska skogarna, mygg och knott. Så just i det här området är det inget utöver det vanliga, knott och sådant, säger han i en intervju med Hänt.

Wincents uppgörelse med TV4

Det är många som ser programmet som tolkar det som att Wincent kör sin traktor till deltagarna på ”Farmen” och på ”Torpet” varje dag.

Så är det inte alls. Han jobbar bara med inspelningen ett par dagar i veckan, sedan återvänder han till sitt vardagsliv på hemmaplan. Där arbetar han som hovslagare och han håller dessutom i snapsprovningar.

Han tillbringar dessutom mycket tid med sin fru Ann-Sophie – innan det sedan är dags att återvända till ”Farmen”.

– Nej precis, jag är ju där några dagar i rad. Men sen åker jag hem och är hemma ett par dagar och sen är jag där nere igen. Så jag far och flänger fram och tillbaka. När Farmen-inspelningarna är slut ska jag försöka ta lite semester.

Vi är många som längtar efter den nya säsongen av ”Farmen”. Det kommer bli spännande och underhållande i vanlig ordning att följa deltagarna nere på den småländska gården.

Ha en skön sommar, Wincent. Njut av det härliga som Sverige har att erbjuda så här års.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev