Foto: TV4

Därför möts Tilde av kritik efter beteendet i ”Efter fem” – allt sker i direktsändning: ”Går inte…”

Efter frågorna i ”Efter fem – nu möts Tilde de Paula Eby av kritik från tittare.

Om vi backar bandet till den 7 januari 2019, så förändrades tv-landskapet i Sverige.

Det var nämligen då som ett nytt, framgångsrikt eftermiddagsprogram i tv såg dagens ljus. TV4-stjärnan Tilde de Paula Eby hade då precis vid årsskiftet lämnat Nyhetsmorgon för att i stället bli programledare för sitt nya hjärteprojekt, som alltså sen skulle komma att bli en stor succé.

Efter många år på Nyhetsmorgon tackades Tilde av med blommor och blad.

Artikeln fortsätter under bilden.

Aktualitetsprogrammet ”Efter fem” har under dessa år bland annat belönats med tv-priset Kristallen, och Tilde de Paula Eby har varit ansiktet utåt för satsningen ända från start.

Samtidigt har hon också hela tiden varit mycket noggrann med att lyfta fram och hylla sina medarbetare i redaktionen bakom kulisserna. I programmet har även andra stjärnor som exempelvis Axel Pileby och Anna Broln hyllats stort av tittarna.

Tilde de Paula Eby är som bekant en av kanalens största stjärnor. Hon har varit programledare för såväl Nyhetsmorgon som diverse galor, nöjessatsningar som Let’s dance och självklart även den egna talkshowen ”Tildes” som sänds under somrarna.

Ändå är det ”Efter fem” hon håller kanske allra närmast hjärtat.

– Jag har ju gjort så otroligt många tv-produktioner. Allt har sin charm och utmaning, men ”Efter fem” är min tv-bebis. De senaste åren har jag gått mer åt att vara med och producera saker och ting, och det här är verkligen ett sådant projekt. Det innebär att det betyder extra mycket för mig när det är en idé av mig och de som står mig nära i arbetet. Då känns det otroligt varmt om hjärtat att det fungerar, har Tilde tidigare i en intervju med Aftonbladet.

Under onsdagen hade stjärnan sällskap i studion av inga mindre än kollegorna Henrik Alsterdal och Maximilian Artell. Ämnen som avhandlades i studion var aktuella nyhetshändelser såsom det uppmärksammade ”Snippafallet” där det kom en fällande dom under onsdagen. Dessutom intervjuades psykologen David Waskuri som fick reda ut huruvida det är fördelaktigt att gråta en gång i veckan.

Artikeln fortsätter under bilden.

Foto: TV4

Efter direktsändningen har programmet mötts av både ris och ros. Flera tittare har hört av sig direkt till TV4 via kanalens sociala medie-kanaler. Framför allt är det den profilerade programledaren Tilde de Paula Ebys intervjuteknik som hamnat under lupp hos tittare.

– Sluta avbryt jämnt människa (Tilde) försöker att se men det går inte, skriver en tittare i en kommentar till ”Efter fems” Instagram-sida.

– Jag tittar inte på Efter fem när Tilde är med pga hon avbryter jämt och ständigt. Så trist att hon blivit sån, skriver en annan tittare i kommentarsfältet.

– Tilde! Frågorna du ställer till gästerna blir personliga eftersom du har för vana att alltid utgå ifrån dig själv och verkar ha glömt hur man uttrycket sig neutralt och allmängiltigt. Lämna ditt privata jag utanför tv-rutan, skriver en tredje.

– Hon har även ovanan att avbryta när hon för engagerad i någon fråga, skriver en fjärde.

Samtidigt tas Tildes intervjuteknik också i försvar av flera tittare som vill skicka beröm till stjärnan.-

– Men snälla människa sluta gnäll hon är programledare och hon ställer vilka frågor hon och dom vill, skriver en tittare.

– Tilde är bäst! skriver ytterligare en tittare.

Artikeln fortsätter under bilden.

”Efter fem” sänds söndag-fredag klockan 17.00 i TV4.

Vad tycker du om detta? Skriv gärna en kommentar.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev