Tilde de Paula slutar helt på Nyhetsmorgon – här är hennes nya jobb

Här tackas Tilde de Paula Eby av på Nyhetsmorgons redaktion.

Nu bekräftar TV4 i ett inlägg på Instagram att den folkkära programledaren gör sin sista sändning i Nyhetsmorgon nu på söndag.

I stället kommer hon att leda ett helt nytt program i kanalen – och nu väntar lite julledigt för tv-profilen innan det nya arbetet startar 2019.

Det har varit känt ett tag att Tilde de Paula ska lämna Nyhetsmorgon.

Och nu är det klart att det blir på söndag som hon säger god morgon i TV4:s Nyhetsmorgon för sista (?) gången.

Då får tittarna nämligen chansen att säga hejdå till den älskade programledaren – som nu byter jobb. I stället ska hon från och med årsskiftet leda ett helt nytt program i TV4.

På torsdagen skickade Nyhetsmorgon själva ut en bild från sin redaktion med en bild på Tilde som gått ett helt fång blommor.

”Tilde säger tack för 17 ÅR på Nyhetsmorgons redaktion. MEN hon har kvar sin sista sändning att programleda nu på söndag – missa inte det! Då hyllar vi allas vår Tilde de Paula. Och nästa år ser ni henne i Efter fem”, skriver Nyhetsmorgon på sin Instagram.

Samtidigt fylls kommentarsfältet med lyckönskningar och tack för alla år på Nyhetsmorgon.

”Tack Tilde för dem här åren. Lycka till! Kram till Dig”, skriver en tittare.

”Tack Tilde. Jag ser fram emot att se ditt nya program”, skriver en annan.

”Tilde är super. Så Inspirerande, klok och proffsig. Lycka till på nästa uppdrag”, skriver en tredje.

Tilde de Paulas nya jobb: Efter fem i TV4

I ett pressutskick som gick ut till media i oktober berättade TV4 lite mer om Tilde de Paulas nya uppdrag. Hon tar från och med 2019 nämligen över ett helt nytt program som kommer heta ”Efter fem”.

”Det här är en stor satsning på svensk journalistik. Våra nyhets- och samhällsprogram går mycket starkt, och vi tror att det finns en publik att fånga både linjärt och digitalt även tiden mellan klockan 17.00 och 19.00. Att öka vår nyhetsnärvaro med ytterligare två timmar per dygn och på så sätt ge vår publik en ännu större möjlighet att hålla sig informerad känns relevant ur alla perspektiv”, skriver TV4 i utskicket.

Här berättar Tilde själv om sitt nya jobb i eftermiddagsprogrammet ”Efter fem” på TV4:

Nöjeslivet söker TV4 för en kommentar.

Tryck på dela-knappen för att hylla Tilde och tacka henne för alla de här 17 åren på Nyhetsmorgon!

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/riqo9WUsWoQxobytRjPDUCTRRRspkHdOm7fRfjHnf-SSMvmetRN_bikhQUr9xs_Y” aspect_ratio=”3:4″ /]