Därför saknades Andreas ”Sune” Hoffer – brevet till Peter Haber i ”Vilket liv!”

Foto: TV4, SVT

Det blev en kväll fylld av varma återseenden när Peter Haber hyllades i succéprogrammet ”Vilket liv!”.

Men när Familjen Andersson från ”Sunes jul” återförenades på scen, var det en person som saknades – Andreas Hoffer, skådespelaren bakom Sune.

Trots sin frånvaro hade Andreas en särskild hälsning till sin fiktiva pappa, och det fanns en särskild anledning till att han inte var där.

Få skådespelare har så ett så långt och imponerande CV som Peter Haber. Han slog igenom i rollen som den klantige men älskvärde pappan Rudolf i Sunes jul, men har sedan dess spelat flera mer krävande roller.

Mest känd är han för rollen som Martin Beck i de långlivade Beck-filmerna, ett verk som har kommit att bli synonymt med hans namn.

Nu vid 71 års ålder var det dags för Haber att hyllas i ”Vilket liv!”, där Renée Nyberg ledde honom genom en kväll full av beröm och gamla minnen.

Peter Haber återförenas med ”Sunes jul”-gänget

Habers tolkning av pappa Rudolf blev snabbt en omedelbar klassiker. Men han var inte ensam om att skapa magin i serien.

Hela ”Familjen Andersson” – som spelades av Carina Lidbom som mamma Karin, Nina Almlöf som dottern Anna, Andreas Hoffer som Sune, och Gabriel Odenhammar som lillebror Håkan – bidrog till att göra julkalendern till en av de mest omtyckta genom tiderna.

Alla skådespelare bjöds in till hyllningskvällen, men när det var dags för dem att göra entré på scenen, saknades en av huvudpersonerna – Andreas Hoffer, som spelade Sune.

Trots hans frånvaro delade de närvarande gamla minnen och skrattade gott åt klipp från julkalendern.

Därför saknades Andreas ”Sune” Hoffer i hyllningen

Även fast han fått en inbjudan, valde Andreas Hoffer att inte närvara, och Renée Nyberg förklarade varför:

– Andreas Hoffer har ju lämnat offentligheten, berättade Renée för publiken.

Men Andreas hade inte glömt Peter. Renée höll ett brev i handen – en personlig hälsning från ”Sune” till sin tidigare kollega och fiktiva pappa.

”Hej Peter, längesen vi sågs. Även om skådespeleri inte var något för mig så har jag följt din otroliga karriär genom åren och är stolt över att ha fått vara en del av den, om än en liten”, inleder Renée.

”Jag tänker tillbaka på inspelningarna med värme och minns att det var hårt arbete, men alltid roligt. För mig var det en helt ny värld, men du och teamet fick mig alltid att känna mig trygg och uppskattad. När mina egna barn, nu drygt 30 år senare, ser oss på tv, så är det inte Sune de tycker att jag är mest lik, utan såklart Rudolf”, säger Renée och fortsätter:

”Utgiven av den pinsamma, klantiga men hjärtliga pappan. Din prestation i rollen som Rudolf har visat sig tidlös och Rudolf är och förblir en legendar.”

När brevet var uppläst svarade Peter Haber rörd:

– Åh, så fint, sade han och klappade händerna åt sin tidigare kollega.

Så fin hälsning av ”Sune”. Och vilken lycka att ni andra kunde vara på plats!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Exit mobile version