Därför skulle Dominika aldrig fått en chans i ”Mästerkocken” – hennes beteende var aldrig värdigt en vinnare

Dominika Peczynski är en av de tappra kändisarna som tävlar i Sveriges Mästerkock VIP.

Men det finns ett beteende hos henne som helt enkelt inte är värdigt en vinnare.

Det här är en kommentar. Åsikterna är skribentens egna.

”Sveriges Mästerkock” hann knappt gå till final innan det blev dags för kändisversionen av programmet – ”Sveriges Mästerkock VIP”.

Här får vi se när några välbekanta profiler gör upp bland grytor och kastruller för att visa juryn och tittarna vem som är den bästa matlagaren.

I årets säsong tävlar Hollywoodfrun Maria Montazami, skidskytten Magdalena Forsberg, sångaren och skådespelaren Anders Ekborg, entreprenören Filip Lamprecht, TV4-reportern Marcus Noterius, artisten och programledaren Tone Sekelius, ”Gift vid första ögonkastet”-deltagaren Arvid Stark samt ”Army of Lovers”-sångerskan och mångsysslaren Dominika Peczynski.

Hittills har både Magdalena Forsberg och Marcus Noterius åkt ut ur tävlingen. Själv tycker jag att det var särskilt synd att Marcus fick lämna så tidigt. Han är verkligen en solstråle i rutan som man inte kan få nog av.

I kvällens avsnitt fick ännu en deltagare lämna, men mer om det längre ner.

En av deltagarna vars beteende jag kan störa mig på är Dominika Peczynski. Och det tycks även som att juryn och vissa av medspelarna kan hålla med om det.

Kaosartade tävlingen

I kvällens program tävlade deltagarna i två olika lag. Lag Grön bestod av Tone Sekelius, Filip Lamprecht samt Maria Montazami, som utsågs till lagets kökschef.

I Lag Röd tävlade Arvid Stark, Dominika Peczynski och Anders Ekborg, där Anders fick agera kökschef.

Kökscheferna fick ta del av tre av juryn utvalda rätter, som de sedan skulle försöka återskapa tillsammans med laget. Rätterna var gubbröra, schnitzel samt den etiopiska rätten Doro Wat.

Och redan från start då lagen skulle komma överens om vem som skulle laga vilken rätt så uppstod problem i det röda laget. Dominika tog genast på sig ansvaret att göra gubbröra, och dessutom ville hon ge sig på att göra schnitzeln.

Anders fick hejda henne och menade att hon inte kan göra två rätter. Istället tog Arvid på sig ansvaret att göra schnitzeln.

Man märkte verkligen att det var olika harmonier i lagen. I Maria Montazamis lag var stämningen lugn och trygg medan det snarare var mer kaos i Anders Ekborgs lag.

Sveriges Mästerkock VIP
Foto: TV4

Dominika är ingen lagspelare

Och det var tydligt att Dominika låg bakom en hel del av den kaosartade stämningen. Hon hade svårt att koncentrera sig och ta ansvar för bara sin egen rätt. I stället flängde hon runt och lade sig i vad Arvid gjorde gång på gång.

– Det är ju hans rätt, håll dig till din, säger en irriterad Anders till Dominika.

Dessutom ville hon inte lyssna på Anders instruktioner om hur hennes rätt skulle tillagas. Anders Ekborg uttryckte i en synk sin frustration över Dominikas beteende.

– Hon har svårt att följa order, hon har inte legat i lumpen, säger Anders.

Det var tydligt att hon hade problem att samarbeta med övriga laget.

Gick till utslagsduell

Det hela mynnade ut i att Anders lag förlorade tävlingen, vilket ledde till att de blev tvungna att tävla mot varandra i en utslagsduell. Där fick de i uppdrag att skapa varsin grillrätt.

Men Dominikas arroganta beteende slutade inte där. Snart kom det fram att hon aldrig grillat i hela sitt liv och det kändes inte som att hon tog tävlingen på särskilt stort allvar.

När grillen började brinna stod hon handfallen och Tom Sjöstedt fick bryta in med några tips, vilket på sätt och vis gav henne en orättvis fördel. När hon lät fisken stå för länge på grillen så fick hon även då en hint av Tom och Marcus om att det kanske var dags att ta bort den.

Sveriges Mästerkock VIP
Foto: TV4

Helt enkelt så platsar inte Dominika i tävlingen. Hennes inställning var inte värdigt en vinnare.

Och det visade sig efter duellen att det också blev hon som fick lämna programmet.

Men förstås så är också Dominikas svagheter i tävlingen också en styrka på andra sätt. Hon kan verkligen ta för sig och är duktig på att ta initiativ. Dessutom har hon skänkt en hel del kulör till programmet!

Vad tänker du om kvällens avsnitt av Sveriges Mästerkock VIP? Skriv gärna en kommentar på Facebook!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Känns det jobbigt att Anders är chef?

Jag får ju ändå alltid som jag vill. På något sätt.

Doro Wat