Här får Dominika Peczynski juryn att brusa upp – får nog efter hennes arrogans: ”Lyssnar inte”

Dominika Peczynski har inte fått någon bra inledning på ”Sveriges mästerkock VIP”. Redan i det första avsnittet blir jurymedlemmarna Marcus Samuelsson och Mischa Billing irriterade på hennes beteende.

– Men vet du vad, jag ska inte ge dig godbitarna, för du lyssnar inte, säger en sur Samuelsson i programmet.

”Army of Lovers”-sångaren och mångkonstnären Dominika Peczynski, 53, är en av de åtta deltagarna i årets ”Sveriges mästerkock VIP”.

Hon ställs där mot Hollywoodfrun Maria Montazami, skidskytten Magdalena Forsberg, sångaren och skådespelaren Anders Ekborg, entreprenören Filip Lamprecht, TV4-reportern Marcus Noterius, artisten och programledaren Tone Sekelius samt ”Gift vid första ögonkastet”-deltagaren Arvid Stark.

Läs mer: Linn Hegdals lycka för Filip Lamprecht – kärleksfulla ordet efter pojkvännens stora nyhet

Redan i premiäravsnittet får Dominika två av jurymedlemmarna att tappa humöret. Det hela handlar om att hon inte är mottaglig för feedback och goda råd.

Dominika Peczynski
Dominika Peczynski i ”Sveriges mästerkock VIP” 2024. Foto: TV4

Marcus Samuelsson ledsnar

Deltagarna får i uppdrag att laga sin paradrätt och Dominika bjuder på sin tagine med lamm och couscous. Jurymedlemmen Marcus Samuelsson verkar till en början ändå rätt nöjd – men han har ändå några saker att upplysa henne om.

– Syran och lammet är jättefint, det smakar jättebra. Men ska du få upp smaken så måste du svetta av kryddorna så du får upp alla kryddorna i grytan, säger han i programmet.

– Jag var på väg att göra det, sen struntade jag i det, svarar hon snabbt.

Han fortsätter att ge henne lite tips på hur hon ska göra och tänka framöver. Men Dominika är inte så mottaglig för hans kritik. Till slut ledsnar han på att stå och prata med någon som bara kommer med bortförklaringar.

– Men vet du vad, jag ska inte ge dig godbitarna, för du lyssnar inte, säger han och går där ifrån.

Marcus Samuelsson
Marcus Samuelsson i ”Sveriges mästerkock VIP” 2024. Foto: TV4

Även Mischa blir irriterad

Hon förstår ingenting. I en synk efter tävlingen frågar hon sig:

– Blev Marcus sur? Han hade ju rätt, jag sa ju att det var precis så. Jag borde stekt kryddorna i olja, då hade det smakat mycket mer. Jag vet inte? Blev han sur? Jag hoppas att han inte blev sur?

Det stannar dock inte bara vid Marcus Samuelsson som blir besviken på Dominika.

Även kollegan Mischa Billing har svårt att acceptera att artisten gjorde så många fel med sin rätt.

Mischa Billing i ”Sveriges mästerkock VIP” 2024. Foto: TV4

– Ja men det här är en god gryta va. Men jag blir också lite irriterad, för det finns en sån potential i den här grytan – och också i dig och det här är din paradrätt. Jag hade velat ha mer av dig och mer smak i den här grytan så att den verkligen gick rakt in i hjärtat på mig, säger Mischa.

Nu är det hög tid för Dominika att kavla upp ärmarna och göra jobbet utan att komma med några bortförklaringar.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev