Foto: TV4/Kanal 5

Därför tar Kanal 5 avstånd från Anders Öfvergårds agerande – efter skandalerna: ”Inget vi står bakom”

I samband med en personalfest i Dominikanska Republiken för några år sedan uppmärksammade Expressen ett övertramp som ska ha skett av Anders Öfvergård.

I somras dömdes även tv-profilen för ringa stöld efter att en kontrollant stoppat honom med kött som inte blivit självscannat i samband med ett inköp i en Ica-butik. 

Nu tar Kanal 5 avstånd från agerandet, i en intervju med Veckorevyn.

Anders Öfvergård har synts till i många olika format och tv-program genom åren och idag är han ett välkänt ansikte hemma i de svenska hushållen.

Inte minst från ”Arga snickaren” och ”Robinson.”

Men på senare år har det stormat en del kring profilen i media i samband med att en del skandaler uppdagats.

Dömdes för ringa stöld

TV4 bröt med profilen efter en påstådd våldsamt incident som ska ha inträffat på en personalfest i Dominikanska Republiken.

I somras dömdes han även till till 40 dagsböter efter att ha stulit kött på Ica. Anders själv menar att det inte fanns uppsåt till att stjäla utan att det var ett misstag.

I ”Över Atlanten” gav han sin version av vad som hände i matbutiken när han ertappades med köttet.

– Om vi nu ska prata om elefanten i rummet, så var det så här att jag var och handlade på Ica Maxi. Jag tar fem köttbitar, två entrecoter och tre utskurna biffar. Sen är jag helt säker på att jag scannat dem, men tydligen inte. Då ville de titta i påsen när jag hade gått ut, och då var det tre bitar som inte var scannade. Då sa jag: ”men då ska jag betala dem”. Då sa dem: ”Nej, det får du inte, vi ringer polisen”. Sen tog dem det direkt, sade Öfvergård i ”Över Atlanten”.

”Inget som vi står bakom”

Nu är han dock tillbaka i rutan igen, den här gången på Kanal 5. Där får vi både se honom som en av de medverkande i ”Över Atlanten” och även i den egna programserien ”Renoveringsdrömmar”.

När Vecorevyn frågar kanalen om beslutet att arbeta med Anders tar de dock avstånd från agerandet.

– De tidigare händelser som du refererar till är inget som vi står bakom, och har ingen koppling till vår programverksamhet. Anders har öppet tagit ansvar för sina handlingar och vi har fortsatt förtroende för honom som programledare och medverkande, säger Anders Kilander, pressansvarig för ”Renoveringsdrömmar,” till VeckoRevyn.

Läs mer:

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev