Edward af Sillén bekräftar bakslaget – SVT:s miss bakom kulisserna till Årets quiz: ”Tyvärr…”

Foto: SVT

Tv-tittarna hyllar nyårssuccén ”Årets quiz” i SVT.
Samtidigt bekräftar nu programledaren Edward af Sillén att produktionens speciella plan tvingades överges bakom kulisserna.
– Vi försökte, skriver han.

”Årets quiz” bjöd på underhållande frågesport på nyårsdagen.

Edward af Sillén som höll i trådarna som programledare. Han har sedan tidigare gjort sig känd som hyllad regissör och ligger bakom biosuccéer som ”En del av mitt hjärta” och ”En underbar jävla jul”. Han har också tidigare skrivit manus åt bland annat Melodifestivalen och Eurovision Song Contest.

På senare år har tv-tittarna också fått se Edward i rollen som tv-programledare. För andra året i rad sändes ”Årets quiz” – programmet där af Sillén förlänger nyårsfirandet genom att utmana sina vänner i en rolig och lyxig frågesport om nöjes- och nyhetsåret som gick.

De tävlande lagen utgjordes av komikerna Anders Jansson och Per Andersson, programledarna Christine Meltzer och Farah Abadi samt skådespelaren Ola Forssmed och tv-profilen Anna Mannheimer.

Artikeln fortsätter under bilden.

Dessutom fick de förstärkning i studion i form av bland annat Mister Melodikrysset, Anders Eldeman, som kom förbi och ledde ett, just det, melodikryss.

Artikeln fortsätter under bilden.

Anders Eldeman och Edward af Sillén. Foto: Bo Håkansson, Bilduppdraget /SVT

– Se tillbaka på 2022 med oss och skratta och minns, skrev Edward af Sillén på sin Instagram inför sändningen.

Tittarna hyllar Årets quiz och Edward af Sill´en

Efter densamma har hyllningarna till såväl upplägget som programledaren själv och deltagarna haglat in via sociala medier.

– Fler frågesportprogram med Edvard som programledare. Så trevligt och med mycket humor, skriver en nöjd tittare i en kommentar på Nöjeslivets Facebook-sida.

– Det var verkligen ett jättetrevligt program! Vi är inte bortskämda med det! Edward Sillén är så bra, skriver en annan av Nöjeslivets läsare.

– Sällar mig till hyllningskören av Edvard Sillén. Han är ett geni, skriver en tredje.

– Tack för bra underhållning och en fantastisk programledare, skriver en fjärde.

Hyllningarna till trots – samtidigt drabbades produktionen bakom ”Årets quiz” av ett mindre bakslag under förberedelserna. Detta berättar nu Edward af Sillén om själv.

Artikeln fortsätter under bilden.

Edward af Sillén om planen som grusades – ingen Duo-app i Årets quiz

De senaste åren har SVT:s tittare kunnat tävla i appen Duo i andra tv-frågesporter såsom ”På spåret” och ”1 mot Sverige”. Men i ”Årets quiz” fanns inte den funktionen tillgänglig för tittarna.

Just detta har också uppmärksammats av tittare som hade velat tävla i SVT-appen under ”Årets quiz”.

– Hade varit kul att själv tävla i duoappen, skriver en tittare i en kommentar till Edwards inlägg på Instagram.

Tv-profilen och den hyllade regissören avslöjar då att just detta var någonting som produktionen faktiskt ville ha med – men att de planerna grusades.

– Vi försökte, men tyvärr fungerade inte tekniken för det, skriver Edward af Sillén.

Vad tycker du om programmet ”Årets quiz”? Skriv gärna en kommentar!

Exit mobile version