Efter Robert Gustafssons plötsliga avsked i TV4 – starka reaktioner: ”Kommer vara saknad”

Foto: Henrik Montgomery / TT / Youtube

En epok är över.
Robert Gustafsson lämnar nu TV4-klassikern.
Här är folkkäre komikerns egna ord efter den känslosamma finalen.

Han brukar kallas ”Sveriges roligaste man” och har varit en självklar del av underhållningsbranschen sedan tidigt 1990-tal.

Då slog Robert Gustafsson igenom ordentligt tillsammans med Killinggänget och tv-produktioner som ”Nilecity 105,6” och ”Percy tårar” – där bland annat karaktären Weiron i ottan föddes. Men faktum är att Robbans karriär startade redan på 70-talet när han spelade revy i Skövde dit familjen flyttade från Katrineholm.

Sedan dess har han haft så otroligt många stora tv-uppdrag – bland annat medverkade Gustafsson i alla Allsång på Skansen-säsongsfinalen mellan åren 1995-2008.

En annan riktig långkörare som varit synonym med Robert Gustafsson är TV4:s ”Parlamentet”. För ett antal år sedan gjorde Aftonbladet en kartläggning över tävlingsmomentet i ”Parlamentet” – och det visade sig mycket riktigt att ”Robban” var den som vann oftast.

– Det är skit samma vem som vinner, men tävlandet ger programmet skärpa. Och vi ska ju föreställa politiker som ska vinna folkets förtroende, lite strikt paketerat i slipsar och hårsprej, sade Gustafsson då.

STOCKHOLM 20170814 Robert Gustafsson är aktuell i tv-serien ”Det som göms i snö”. Foto: Henrik Montgomery / TT

Han har under de senaste 20 åren varit en självklar del av det populära underhållningsprogrammet. Men nu är det slut med det.

Skådespelaren, som är aktuell i Viaplay-serien ”Det som göms i snö”, meddelade beslutet i fredags eftermiddag på sin Facebook-sida.

På måndagen gjorde han sin sista (?) sändning.

– Gänget och Jag! En sista kraftansträngning i Penissalen.. f-låt Plenisalen. Trams å flams utan sans å vett klockan tjugoett på fyrans kanal blir det Grande finale! skriver Gustafsson på Facebook.

Han har tidigare öppnat för att det kan bli comeback – men i så fall inte inom den närmaste framtiden.

– Man skall aldrig säga aldrig men efter 20 år och nästan 30 säsonger så är det i alla fall dags för mig att ta en mycket låååååång paus från denna ”vits-husbod”, skriver Robban.

Starka reaktioner från tittarna efter beskedet

Efter Gustafssons finalsändning i ”Parlamentet” passade tittarna på att tacka honom för lång och trogen humortjänst.

”Du blir saknad. Inget blir sig likt i parlamentet”, skriver en tittare i kommentarsfältet till inlägget.

Reaktionerna på sociala medier är starka bland tv-tittarna.

”Du kommer att vara saknad. Sveriges och vem vet kanske världens bästa komiker i mitt tycke. Finns det något du inte kan göra inom ämnet ? Hur som helst kör hårt och tack för allt du gjort i parlamentets penissal”, skriver en annan tittare.

Många vill också hylla Gustafsson för hans insats i showen.

”Tack Robert Gustafsson för ännu en rolig kväll, du kan få en att må bra igen, när man mår skit, skönt att få skratta lite, det behövs. Tack för det”, skriver en tittare.

Hur tror du att ”Parlamentet” kommer bli utan Robban? Skriv gärna en kommentar på vår Facebook-sida!

Nu passar vi på att hylla en av våra riktigt stora komiker!

Exit mobile version