”En plats i solen”-Jonnie utskriven från sjukhuset – lämnar nu landet med sin familj

Jonnie Irwin utomlands

Foto: Instagram

Den älskade programledaren Jonnie Irwin har haft lungcancer i tre år. Nyligen låg han inne på sjukhus för gulsot – men nu är han utskriven och på väg söderut.

– Jag är påväg ombord på ett plan som tar mig till södra Spanien, säger han i en Instagram-video.

Trots att han är mest känd i hemlandet Storbritannien har programledaren Jonnie Irwin, 49, faktiskt blivit lite av en kändis här i Sverige också. Vi älskar nämligen hans tv-program ”En plats i solen” och ”En plats på landet” där han hjälper britter att finna sina drömbostäder nere vid Medelhavet och på engelska landsbygden.

Tyvärr står inte allting rätt till i trebarnspappans liv. 2020 fick han en cancerdiagnos och nu har tumören spridit sig från hans lungor till hjärnan. Läkarna trodde inte att han skulle klara sig så länge som han gjort.

Läs mer: ”En plats i solen”-Jonnies nya besked om tunga hälsokampen – detaljen i utseendet hyllas av tittarna

Jonnie och hans tre söner. Foto: Instagram/@jonnieirwintv

Att han lyckats överleva tre år med sjukdomen har varit lite av ett mirakel.

– Jag gör allt jag kan för att hålla kvar dagen så länge som möjligt. Det är jag skyldig Jess och våra pojkar. Vissa personer i min position har ”bucket lists”, men jag vill bara att vi ska göra så mycket vi kan som familj, sa han till tidningen Hello för ett år sedan.

Blev sjuk i helgen

Det har verkligen gått upp och ned för Jonnie i måendet den senaste tiden. Han hade nyligen en bröstinflammation som han lyckades övervinna. Hans följare på Instagram tyckte då att han såg piggare och friskare ut på länge. Tråkigt nog varade hans friska period inte så länge – i fredags tvingades han in till sjukhuset igen.

Då var det av en helt annan anledning. Jonnie Irwin hade nämligen drabbats av gulsot. Han fick ligga kvar på sjukhuset till i söndags.

Har legat inne sedan fredag med gulsot. Jag har haft feber och en akut, stickande känsla i hela min högra sida. Jag har troligtvis haft en infektion och andra bekymmer som jag inte ska tråka ut er med. Har fått dropp, regelbundna blodprover och är under observation var fjärde timme dygnet runt”, skrev han i helgen.

Han skrev då också att han skulle ha ett möte med sin onkolog (cancerläkare) för att stämma av läget. Lyckligtvis hade hans blodprovet visat på att hans leverfunktion höll på att bli bättre.

Det finns större problem som vi måste konfrontera om några veckor men nu har jag tillåtelse att åka hem. Jag tar den lilla segern för tillfället”, skrev han då.

Lämnar landet med familjen

I ett nytt inlägg på Instagram berättar nu Jonnie om vad han har i kikaren nu. Det visar sig att han går direkt från sjukhussängen till ett flygplan.

Jonnie Irwin på flygplatsen. Foto: Instagram

– Jag vaknade i morse och mådde aningen bättre. Jag är påväg ombord på ett plan som tar mig till södra Spanien. Jag fick ett okej från min onkolog. Han sa: ”Det finns sjukhus i Spanien, och för att vara ärlig så följer du inte reglerna ändå”. Det är förmodligen en del av mitt framgångsrecept hittills, säger han i ett klipp på sociala medier-plattformen.

Han, frun Jessica och sönerna Rex, Rafa och Cormac drar alltså till Spanien på semester.

– Min lever blir lite bättre och i morgon kommer jag och min familj att vakna upp till en blå himmel i södra Spanien, säger han.

Vad härligt att få lite sol och bad. Hoppas det blir en skön semester för er, Jonnie och familjen.

Ta hand om er där nere!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Exit mobile version