”En plats i solen”-Jonnies stora kärlekslycka – firar bröllopsdag med frun mitt under kampen mot cancer

Jonnie Irwin går en kamp mot sin dödliga lungcancer.

Nu gäller det att passa på att njuta av de fina ögonblicken tillsammans med familjen. I helgen firade han och frun Jessica sin bröllopsdag.

Sju års äktenskap med den här ängeln. Jag använder det ordet för att kärleken som hon varje dag ger till andra är bortom all jämförelse”, skriver han.

2020 fick den väldigt uppskattade och populäre tv-programledaren Jonnie Irwin, 49, det illavarslande beskedet att han hade cancer.

Han ledde de brittiska showerna ”En plats i solen” och ”En plats på landet” och de har även fått en stor fanskara i Sverige. Därför är det många som känner till honom.

För tre år sedan fick han och hans familj höra att Jonnie hade lungcancer. Sjukdomen hade även spridit sig upp till hjärnan. En dödsdom mer eller mindre.

Jonnie Irwin
Jonnie Irwin innan han blev sjuk i cancer. Foto: TV4

– Jag vet inte hur länge jag har kvar, men jag försöker vara positiv och min inställning är att jag lever med cancer, jag är inte döende av det. Jag sätter små markörer – saker jag vill vara med om. Jag gör allt jag kan för att hålla kvar dagen så länge som möjligt. Det är jag skyldig Jess och våra pojkar. Vissa personer i min position har ”bucket lists”, men jag vill bara att vi ska göra så mycket vi kan som familj, sa han till tidningen Hello! i november 2020.

Läs mer: ”En plats i solen”-Jonnie Irwin förbereder sig på att dö – när han ska ta farväl av sönerna har han en önskan

Finns vissa glädjeämnen

Tillsammans med sin fru Jessica försöker han leva sitt liv så pass normalt det går. De har tre söner ihop: Rex, 4, och tvillingarna Rafa och Cormac, 3.

Barnen känner inte till hans diagnos och föräldrarna vill inget berätta.

Men mitt i stormen finns det ändå saker att glädjas åt. Exempelvis en dag i kärlekens tecken som är värd att fira.

Instagram delar programledaren med sig av de goda nyheterna.

Sju års äktenskap med den här ängeln. Jag använder det ordet för att kärleken som hon varje dag ger till andra är bortom all jämförelse. I går kväll var det bara vi; pratade, planerade, skvallrade. Så bra. Underbar mat och service gjorde vår kväll perfekt”, skriver han.

Ni är så fina, Jonnie och Jessica! Stort grattis på er dag. Vi förstår att ni går igenom en extremt tuff period nu, och har gjort det i några år, men kärleken är alltid värd att fira.