Därför lägger Ronja ner stridsyxan mot Jennifer egentligen – efter bråken i Farmen: ”Jobbar på det”

Det har stormat under Jennifers storbondeperiod i ”Farmen”. Bråken och de hetsiga diskussionerna har avlöst varandra. Men i torsdagens avsnitt hade Jennifer och Ronja ett litet fredssamtal.

– Vi båda hade kunnat säga saker och formulera oss annorlunda, så är det ju. Jag hoppas att vi kan ta lärdom av denna gången också, säger Ronja i programmet.

Under sin tid som storbonde i ”Farmen” har Jennifer självmant valt att skydda sina kompisar Tim och Fredrik genom att skicka dem till ”Torpet” i en vecka, så att de inte ska riskera att bli valda till en tvekamp.

Däremot blir det tydligt att hon i stället blir väldigt ensam på gården – särskilt med tanke på att hennes vän Andreas åkte ut ur programmet förra helgen.

Läs mer: Jennifers galna utbrott i Farmen – här urartar bråket totalt: ”Ät mitt bajs allihopa!”

De övriga farmarna gaddar ihop sig mot Jennifer och hon hamnar i konflikt med flera av dem. En av de som hon krockat med vid upprepade tillfällen under säsongen är Ronja.

De två går inte alls ihop.

Jennifers utbrott Farmen
Jennifer gormar under ett av alla bråk i ”Farmen”. Foto: TV4

Bättre stämning på gården

Men i torsdagens avsnitt är det som att all frustration runnit ur deltagarna och stämningen lättas upp en aning – åtminstone för stunden.

– Den här dagen har hittills varit den bästa på hela veckan. Jag känner att det är god stämning i gruppen igen. Jag tycker att vi samarbetar mycket bättre nu. Vi är gladare i dag och det värmer mitt hjärta faktiskt, säger Jennifer i programmet.

När allt är frid och fröjd passade även Ronja och Jennifer på att tala ut om deras konflikter och bristande kommunikation.

Ronja väljer att ta snacket med Jennifer inne i storbondestugan för att visa på att hon tänker ”vara vuxen” i situationen.

Jennifer erkänner i samma veva att hon varit onödigt hård mot Ronja och ångrar att hon sagt att hon ”inte bryr sig om henne”.

– Jag valde fel ord där om att jag inte bryr mig om dig. Det handlar mer om att jag inte har tiden till att orka, mer så… Jag behöver vara tydlig med att det finns inte i min värld att frysa ut eller mobba dig, säger Jennifer.

– Vi båda hade kunnat säga saker och formulera oss annorlunda, så är det ju. Jag hoppas att vi kan ta lärdom av denna gången också, säger Ronja.

Vill mötas halvvägs

Jennifer uppmanar henne att ta snacket direkt nästa gång, så att hon slipper gå runt med en växande frustration.

– Snälla kom till mig direkt. Samla inte på dig flera dagars vrede. Då blir min vrede tusen gånger värre och då krockar vi, säger hon.

Ronja och Jennifer i ”Farmen”. Foto: TV4

– Ibland är det inte så j**la lätt att göra det om det är massor av annat, eller om man känner sig känslig. Typ som i går var det värsta tillfället för mig att prata. Det hade varit så mycket bättre om vi sagt: ”Vi pratar när vi är redo”, typ som vi gör nu. Då är det inga problem att prata överhuvudtaget. Men det kommer heller inte bli perfekta tillfällen alltid. Jag tänker att vi båda får försöka möta varandra halvvägs typ, för att kunna leva här, svarar Ronja.

”Svalt mellan mig och Jennifer”

Efteråt sitter Ronja i synken med kamerateamet och berättar hur hon känner sig efter den lilla pratstunden med storbonden.

– Stämningen är betydligt bättre i dag än vad den var i går. Det känns jätteskönt. Jennifer pratar med mig. Det är alltid en framgång tänker jag. Så det är jag väldigt glad för. I gruppen överlag är stämningen mycket bättre än vad den var i går. Då var det kaos, säger hon.

Samtidigt är alla känslor inte helt på plats ännu. Hon har fortfarande svårt för Jennifer, men väljer för stunden att svälja stoltheten.

– Det är ju väldigt svalt mellan mig och Jennifer, men vi jobbar på det. Och jag kommer nog att fortsätta göra det för att vara vuxen och en medmänniska, säger hon.

Det är jätteviktigt att ni pratar med varandra och reder ut era problem. Så det här var ett steg i rätt riktning. Bra där tjejer.

Vad tycker du om årets säsong av ”Farmen”? Skriv gärna en kommentar.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Exit mobile version