Därför rasar Farmen-Per mot TV4– efter produktionens sluga plan: ”Så här i efterhand…”

Han gick miste om sin chans att bli storbonde eftersom produktionen plötsligt bestämde att farmarna skulle klara sig utan storbonde förra veckan. Deltagaren Per är övertygad om att det var ett medvetet drag från deras håll.

– Så här i efterhand så känner man att äsch, de styrde nog ändå, säger han till Hänt.

Trots att det fortfarande är många deltagare kvar börjar det dra ihop sig i den nya ”Farmen”-säsongen. En av de stora favoriterna att ta hem hela tävlingen är Per Renström, 56, som faktiskt vunnit alla de fyra tvekamper han varit med i.

Per är även en av de mer populära hos tittarna. Många hejar på honom hemma i tv-sofforna.

Läs mer: KRÖNIKA: ”Därför måste Farmen-deltagarna sluta fokusera på amuletter – lär er att mjölka en ko ordentligt i stället”

Efter att han skickat hem vännen Anna i husförhöret förra söndagen var det många, inklusive han själv, som förväntade sig att han skulle bli vald till storbonde. Det var även Annas plan.

Farmen-Per
Per Renström i ”Farmen”. Foto: TV4

Men plötsligt ändrades reglerna och farmarna blev informerade om att det skulle vara storbondefritt och alla skulle få individuella uppdrag den kommande veckan.

”Så här det ska gå till”

Nu i efterhand har Per förstått att det hela var ett medvetet drag från produktionen som ville skapa spänning. Han hade helt enkelt lite för mycket medvind där ett tag.

– När man var mitt uppe i det allihopa, då kändes det ju inte som att produktionen styrde. Men så här i efterhand så känner man att äsch, de styrde nog ändå. Vi frågade ju om de styrde men då sa de ”Nej, nej, det här är manuset sedan länge, det är så här det ska gå till”, säger Per till Hänt.

Det tror han som sagt inte på i dag, att det bara skulle vara en ren slump att det blev så just under ”hans” vecka.

Nu spelade det inte så stor roll ändå eftersom ingen åkte ut från ”Farmen” veckan som var. Levin kom nämligen in som automatisk förstekämpe direkt från ”Torpet”.

Samtidigt erbjöd sig Per som frivillig andrekämpe – och slog sedan Levin i grenen ”Kilen” i tvekampen. Han är nu immun från att bli vald till kämpe den här veckan. Dessutom får han också välja nästa storbonde.

Klarade sig bra utan storbonde

När han ser tillbaka på den veckan de hade på gården utan någon storbonde säger han att de löste det galant ändå.

– Nej men det var ju bra, det var inga konstigheter. Jag tyckte inte att storbönderna på farmen styrde så mycket ändå. Man gjorde det man skulle ändå, de flesta, säger han.

– Det var väl Fredrik som smög undan hela tiden men alla visste ju att han var lat. Han sprang undan men vi andra gjorde ju det vi skulle. Som storbonde är det egentligen inte så mycket att styra arbetet, utan snarare att välja förstekämpe och så, fortsätter han.

Vi förstår att det känns som att produktionen styrde upplägget på tävlingen allteftersom tiden gick. Det blev tydligt när Per berövades storbonderollen.

Vad tycker du om årets ”Farmen”? Lämna gärna en kommentar på Facebook.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev