Foto: TV4

Okända regeln som stoppar Farmen-deltagarna – nu kommer sanningen fram bakom kulisserna

En hemlig regel som sätter stopp.
Nu kommer sanningen bakom kulisserna i ”Farmen” fram.
Här är beslutet som sätter stopp för deltagarna, skriver Hänt.

Det blir alltmer påtagligt hur dramatiken tätnar i ”Farmen” – där deltagarna gör upp om vinstsumman på en halv miljon kronor. I TV4-programmet får deltagarna testa på livet som bönder på gården Norra Brandstorp i Smålands skogar.

– Den här säsongen har det verkligen sprakat på många sätt. Det är ett mycket härligt gäng med starka karaktärer som ska samsas och förhålla sig till 1800-tals miljön. Så det har blivit en sommar med otaliga skratt, en del bus och starka känslor av alla dess slag från gråt och förtvivlan till skratt och glädje, säger programledaren Anna Brolin i ett uttalande inför säsongen.

TV4-stjärnan menar att utmaningarna är stora för deltagarna.

– Eftersom det samtidigt är digital detox och mobilfritt finns ju utrymme för långa och många samtal mellan våra farmare och det är fascinerande att se hur starka vänskapsband som knyts. Tittarna kommer helt klart få ta del av en väldigt rafflande säsong på många sätt, säger Brolin.

Särskilt dramatiskt blev det i veckan, då deltagaren Martina Fransson i programmet berättade att hon upplevde kramp i magen. Hon hade då sängliggande ett tag, och heller inte ätit.

– Jag vet inte vad det är. Det är jättejobbigt. Jag ska åka iväg och kolla upp det nu känner jag. Det går inte att ha det så här, sa hon i programmet.

Sen kom hon inte tillbaka.

I stället möttes de övriga Farmen-deltagarna av ett handskrivet brev som hon lämnat åt dem.

– Som ni vet har jag tyvärr blivit sjuk och på grund av omständigheterna kommer jag inte att kunna komma tillbaka vilket känns oerhört trist, stod det bland annat att läsa i brevet från Martina.

Nu kommer det dessutom fram att en hemlig regel ligger bakom beslutet.

Enligt såväl Martina som Hans Wincent, Farmen-deltagarnas mentor i TV4-programmet, är det regeln som sätter stopp efter en viss tid.

– Sen när man har varit borta mer än ett dygn så får man då inte komma tillbaka, de har väl det som en regel. Sedan sa ju läkaren också att jag förstås får göra som jag vill, men han tyckte nog att jag borde ta hälsan före, säger Martina till Hänt.

Wincent bekräftar uppgifterna.

– Det finns ju en regel att om man är borta mer än 24 timmar så är man ute. Men man kan ju få söka tandvård eller läkarvård eller någon sån hjälp, det hjälper vi dem ju med. Oftast går det ju att fixa på ett par timmar om det är någonting, säger mentorn Wincent till Hänt.

”Farmen” sänds söndag-torsdag i TV4. Vad tycker du om årets säsong? Skriv gärna en kommentar!

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev