Foto: TV4

Här bryter Farmen-Jennifer ihop i tårar – efter slakten på gården: ”Det var hemskt”

Det blev för mycket.
Här bryter Farmen-deltagaren ihop i tårar efter dramatiken på gården.
– Jag tyckte det var hemskt, säger Jennifer Valencia.

TV4:s realityserie ”Farmen” rullar vidare under nästan veckans alla dagar.

De tävlande får under programmets gång prova på hur livet vid en bondgård såg ut för 100 år sen. Dramatiken spelades in i somras vid gården Norra Brandstorp i Smålands skogar, och förutom äran tävlar de 19 deltagarna också om slutvinsten på en halv miljon kronor.

Vistelsen på Farmen innebär att deltagarna får delta i olika typer av tävlingar, men är också, som kanalen uttrycker det, ”en tuff tävling som kräver både taktik och rackarspel”.

– Den här säsongen har det verkligen sprakat på många sätt. Det är ett mycket härligt gäng med starka karaktärer som ska samsas och förhålla sig till 1800-tals miljön. Så det har blivit en sommar med otaliga skratt, en del bus och starka känslor av alla dess slag från gråt och förtvivlan till skratt och glädje, säger programledaren Anna Brolin i ett uttalande inför säsongen.

Utvecklingen på gården har förstås varit högdramatisk under dessa veckor. Redan efter en vecka valde storbonden Per Eriksson valde att kliva av, tittarna har misstänkt läggmatcher och mentorn Hans Wincent har sågat deltagarnas djurhantering.

Dessutom har två av deltagarna fått svara på frågor gällande ett romansrykte som uppstått …

På gården får deltagarna ta del av allt – så även slakten.

Detta har genom åren vållat till starka reaktioner från många deltagare, och så även denna veckan då processen blir för mycket för en av deltagarna.

Det är när Hans Wincent visar hur en slakt av en gris går till, som deltagaren Jennifer Valencia inte kan hålla tårarna borta.

– Åh Gud, stackaren! Usch, säger hon i programmet.

Artikeln fortsätter under bilden.

Foto: TV4
Foto: TV4

Ödet för grisen, som hette Göran, väcker starka känslor i henne.

Artikeln fortsätter under bilden.

Foto: TV4

Jennifer fick stöd av de andra deltagarna under processen. Desiree Sjögren gick fram och klappade om kollegan.

– Alla var ju helt slut efter den här slakten, helt utpumpade. Sen har nog många tänkt till angående kött. Som de inte har trott när man bara går och köper i en affär. Det har påverkat en del. Sen får vi se när vi ska äta det, vad det blir då. En del äter och en del äter inte. Då kanske det blir större reaktioner på köttet, de som är vana vid att äta kött och de som inte är vana, säger Desiree Sjögren i programmet.

När Jennifer hade samlat sig en stund senare försökte hon summera sina intryck.

– Nu när jag sett hur den vänligaste och snällaste slaktet får till, och jag tyckte det var hemskt. Så tänkte jag bara: nej, jag kan inte åka hem och äta kött mer. Jag kan inte, det tar emot nu, säger Jennifer Valencia.

Foto: TV4

Vad tycker du om årets säsong av Farmen? Skriv gärna en kommentar.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev