Här drar Anna Brolin gränsen i Farmen – TV4-profilens brandtal efter anklagelser om mobbning: ”Aldrig okej”

Anklagelser om mobbing.
Årets upplaga av Farmen har skakats av rasande kritik från tittarna.
Efter brandtalet i programmet – nu väljer programledaren Anna Brolin att ge sin bild av det hela, i en intervju med Hänt.

Årets upplaga av Farmen har skakats av tidiga avhopp. Samtidigt har tv-tittarna inte varit nådiga i sin kritik mot programmet.

Redan efter en vecka valde exempelvis storbonden Per Eriksson, 27, att lämna programmet. Han förklarade sitt beslut då:

– Dels för att jag tycker det är svårt att interagera med människor man inte har valt, som är olika en själv. Allt tjafs, bråk och drama är något jag inte vill vara med om. Sen lider jag av psykisk ohälsa och har gjort länge. Jag trodde det var mer hanterbart, men det var inte det. Jag valde att lämna för att rädda mitt eget skinn, har Per sagt till TV4.

Hårda anklagelser om mobbing i Farmen 2024

Efter hans avhopp har många tittare kritiserat såväl övriga deltagare, men också produktionen.

– När ska ni som produktion visa att ni tar lite ansvar?! Beteendet där inne är ju vidrigt! Värsta säsongen hittills, skriver en person i kommentarerna på TV4:s Facebook-sida.

– Vuxenmobbning på hög nivå! Exakt som i Robinson hur kan detta tillåtas, skriver en annan tittare i en kommentar.

I söndagens avsnitt av Farmen gick programledaren Anna Brolin in och satte ner foten.

Anna Brolins brandtal

Hon höll ett brandtal inför alla.

– Alla ni som kommer in här är olika, och det finns bara en sak som är otroligt viktig, och det är att man alltid visar respekt för varandra. Det tycker jag också gäller ordvalen. Jag hör ju att det är upprört. Då kanske man också får mötas och lära sig hur man känner i olika situationer och försöka mötas där. Ni har som sagt ganska mycket tid på er att försöka reda ut saker, säger Anna Brolin när deltagarna samlats i programmet.

Nu berättar hon om beslutet att gå in och säga ifrån. Brandtalet kom inifrån.

Artikeln fortsätter under bilden.

Anna Brolin i Farmen 2024. Foto: TV4
Anna Brolin i Farmen 2024. Foto: TV4

– För min del är det ingen fara alls, jag ville bara hjälpa de i den mån jag kan och samtidigt ta reda på vad alla känner. Men för mig är det viktigaste att det inte får ske några personangrepp, säger Anna Brolin till sajten Hänt.

Här drar Anna Brolin gränsen

Hon drar en tydlig röd linje.

– När det blir personangrepp, då… Det är ju aldrig okej. Så ja, då tvekar jag inte att kliva in. Absolut inte, säger hon.

Enligt Anna Brolin är det av största vikt för inspelningspersonalen att bryta in om någonting som inte är okej inträffar.

– Det är klart att ingen ska känna sig utstött, mobbad eller må dåligt. Det är en grundförutsättning och det försöker vi bidra med i den mån vi kan. Men sen är det ju vuxna människor som det handlar om, men personangrepp är aldrig okej.

”Farmen” sänds söndag-torsdag i TV4 och TV4 Play.

Vad tycker du om årets säsong? Gjorde Anna Brolin rätt som gick in och sa ifrån? Skriv gärna en kommentar.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev