Jennifer och Yorgo slår tillbaka mot kritiken i ”Farmen” – förnekar mobbningen: ”Inte i min värld”

Cornelia, Jojje, Jennifer på Farmen

Foto: TV4

Turerna kring mobbningen på ”Farmen” fortsätter. Mängder av tittarna reagerade häftigt på deltagarnas beteende förra veckan och det har fortsatt även denna vecka.

Nu kliver Jennifer och Yorgo fram och säger att det inte alls förekom någon mobbning inne på gården.

– Vi alla hade det minst lika tufft, ingen har haft det mer eller mindre. Mobbning finns inte i min värld, säger Jennifer till TV4.

Nya säsongen av ”Farmen” är bara inne på sin tredje vecka, men det har redan bråkats, kivats, skrikits, tjatats, gråtits och snackats skit.

Det är väl så som det brukar vara”, tänker säkert en del. Jo, men i år har det varit på en hög nivå redan från start.

Läs mer: Här drar Anna Brolin gränsen i Farmen – TV4-profilens brandtal efter anklagelser om mobbning: ”Aldrig okej”

Tittarna har reagerat kraftigt på hur deltagarna behandlar varandra inne på gården. Det har haglat in kommentarer på TV4:s  Facebook-sida.

När ska ni som produktion visa att ni tar lite ansvar?! Beteendet där inne är ju vidrigt! Värsta säsongen hittills”, har en person tidigare skrivit.

Vuxenmobbning på hög nivå! Exakt som i Robinson hur kan detta tillåtas”, skrev en annan.

Såg kvällens avsnitt. Men alltså fullvuxna människor som mobbar ni borde skämmas. Ni är där för att jobba inte mobba”, kommenterade ytterligare en.

Cornelias starka ord

Den person som själv uttryckt att hon mobbats av flera av de andra deltagarna är Cornelia Gyllborg, denna veckas storbonde.

Förra veckan uttryckte hon följande i en synk med produktionen:

Cornelia i ”Farmen”. Foto: TV4

– Allt jag gör kommer att vara fel på ett eller annat sätt. De mobbar mig. De försöker åtminstone frysa ut mig och mobba mig. De försöker ta ifrån mig allt jag har.

– Nu drar jag min gräns. Folk hackar på mig varje dag. Varje dag vid frukost vet jag att de har någonting som de ska attackera mig med, fortsatte hon.

Sedan dess har både Yorgo ”Jojje” Skulis och Desirée Nilsson, två av personerna som haft svårt för Cornelia, lämnat på grund av sjukdom.

Denna vecka har situationen lugnat sig en aning och Cornelia och Jennifer har faktiskt kunnat sätta sig ned och prata igenom allting.

Deltagarna förnekar mobbningen

Nu när programmet sänts är det flera av deltagarna som fått skit av tittarna för att de uppfattas som mobbare. Både Yorgo och Jennifer Valencia slår tillbaka mot kritiken.

Yorgo i ”Farmen”. Foto: TV4

– Nu i efterhand så tycker jag inte att de här två veckorna som jag var med har filmats bra, de har tydligt valt vad de vill visa. Jag tycker det är jättedålig stil hur de valt att vinkla det. Vi får försvara oss mycket kring mobbning. Jag jobbar i skolans värld, det passar sig inte. Det förekom ingen mobbning i ”Farmen”. Det är vinklat till att man är elak, säger Yorgo Skulis till TV4.

Jennifer är inne på samma spår. Hon känner inte alls igen sig i beskrivningen av sig själv som en mobbare.

Jennifer i ”Farmen”. Foto: TV4

– I början var det faktiskt jobbigt att kolla på programmet, för man målades upp som en mobbare. Vilket jag förklarat att jag inte var. Vi alla hade det minst lika tufft, ingen har haft det mer eller mindre. Mobbning finns inte i min värld, att jag skulle utföra det, säger Jennifer till kanalen.

– Egentligen ville jag och Cornelia samma sak, vi ville bara ha det bra. Vi hade inget agg mot varandra, men det blir till slut för mycket när vi är under samma tak. Men mobbning har det inte varit. Då hade TV4 kommit in direkt, säger Jennifer.

Vuxna människor ska kunna hantera att leva tillsammans med varandra och visa respekt, utan att det eskalerar och folk blir ledsna.

Vad tycker ni om den här säsongen av ”Farmen”? Lämna gärna en kommentar. Dela och gilla-markera också artikeln.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Exit mobile version