TV4 i krismöte med deltagarna – efter skamlösa fusket i Farmen: ”Det blev kaos”

Farmen krismöte

Foto: TV4

Jennifer och Maxine snodde mat utanför ”Farmens” gränser – i söndagens ting avslöjades de av Wincent. Som straff blev de av med sina amuletter.

Övriga deltagare tyckte att bestraffningen var för mild. De ville att tjejerna skulle bli utkastade.

– Produktionen fick komma in och ha krismöten, hur mycket som helst, berättar Maxine för TV4.

Det var under söndagens ting, som hölls av mentorn Wincent i stället för Anna Brolin som saknades, som det avslöjades att två av årets deltagare i ”Farmen” hade gjort sig skyldiga till ett skamlöst fusk.

– Det har kommit till min kännedom att det har begåtts regelbrott i ”Farmen”. Att två personer har tagit sig utanför ”Farmens” gränser och därmed fått tag i mat, som nu är tillbakalämnad förvisso, säger Wincent i programmet.

Läs mer: Sanningen om djuren på ”Torpet” – Wincents oväntade svar efter alla frågor

Maxine Lindin och Jennifer Valencia var snabba med att erkänna sin synd. De blev av med sina amuletter som straff.

Maxine och Jennifer i ”Farmen”. Foto: TV4

– Varför vi gjorde det här regelbrottet var för att vi behövde lite spänning. Det var skitdumt, jag ångrar mig självklart. Men det var också lite kul under tiden jag gjorde det, säger Jennifer i programmet.

Var beredda att ta sitt straff

Det visade sig att hon och Maxine varit ute på en kvällspromenad då de upptäckte mat som de smög med sig till gården och gömde. Men de blev senare påkomna.

– Vi var ändå ärliga och sa att vi vet att vi gjort fel, ni får skicka hem oss om ni vill, vi ska stå för det vi gjort och ta vårt straff. Om ni vill att vi packar och drar hem så gör vi det. De sa att nej nej, vi ska hitta en lösning på det här, vi vill inte att ni drar hem, berättar Maxine.

Däremot tyckte övriga deltagare att tjejerna borde skickas hem. De var inte nöjda med den ”milda” bestraffningen. Det hela resulterade i att produktionen tvingades ha ett krismöte för att lösa problemet.

– Det blev en snackis där inne, klart de ville ha ut oss efter det här. De tjatade om att det inte var okej, det blev också en grej. De sa att vi blev särbehandlade av produktionen, det blev kaos. Produktionen fick komma in och ha krismöten, hur mycket som helst, säger Maxine till TV4.

”Märkte att det saknades godis”

Men TV4 säger att det aldrig var aktuellt att skicka hem deltagarna. De tyckte nämligen inte att ”brottet” i sig var så pass allvarligt.

– Några i teamet märkte att det saknades godis. Det var aldrig fråga om att slänga ut dem, men straffet skulle bli kännbart. Det mest rimliga var då att ta deras amuletter, som ju är väldigt värdefulla att ha, inte minst om man tar sig till finalveckorna, säger Joel Bendrik, exekutiv producent för programmet.

Vad tycker du om straffet som Jennifer och Maxine fick? Lämna gärna en kommentar på Facebook.

Gilla-markera och dela även artikeln för att få ta del av fler spännande nyheter om ”Farmen”.

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Exit mobile version